Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнський дитячий конкурс читців поезії
«Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра»
з нагоди 200-річчя від дня народження
національного угорського поета Шандора Петефі

         І. Загальні положення

              1.1. Посольство Угорщини в Україні, Національна бібліотека України для дітей, Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги UA_IBBY, Національна спілка письменників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України домовились організувати та провести Всеукраїнський дитячий конкурс читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» з нагоди 200-річчя від дня народження національного угорського поета Шандор Петефі (далі — Конкурс).

              1.2 Мета Конкурсу — знайомство українських дітей з поетичною спадщиною поета Шандора Петефі, угорського борця за свободу; плекання спільних цінностей демократії та свободи, вшанування боротьби українського та угорського народів за кращу долю, за право бути вільними та незалежними; дослідження духовної спорідненості творчості двох національних геніїв — Тараса Шевченка та Шандора Петефі.

              1.3. Основні завдання Конкурсу — утвердження культурно-духовних цінностей і поваги до поетичної спадщини всесвітньої літератури; виявлення та підтримка творчих здібностей дітей.

              1.4. Ініціатором проведення Конкурсу є Посольство Угорщини в Україні.

              1.5. Організаційно-методичне забезпечення і загальну координацію проведення Конкурсу здійснює Національна бібліотека України для дітей.

              1.6 Обласні бібліотеки є координаторами проведення Конкурсу в областях.

              1.7 Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційних сайтах організаторів, обласних бібліотек для дітей, а також у засобах масової інформації.

              1.8. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 1 червня 2010 року.

         ІІ. Умови проведення Конкурсу

              2.1. Участь у Конкурсі беруть діти з України від 11 до 18 років у 2-х вікових категоріях:
              — учні 5-8 класів;
              — учні 9-11 класів.

              2.2 До розгляду у Конкурсі не приймаються колективні роботи.

              2.3. Конкурс проводиться у змішаному форматі (наживо та онлайн) з 1 березня по 23 жовтня у два тури:
              перший — з 1 березня по 30 вересня на обласному рівні з підбиттям підсумків в обласних бібліотеках для дітей;
              другий (підсумковий) — з 1 по 23 жовтня на загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітей.

              2.4. Кожна обласна бібліотека на власний розсуд визначає формат обласного туру (наживо чи онлайн) та розробляє власні умови його проведення з метою залучення учасників з усіх територіальних громад в області.

              2.5. Учасники Конкурсу обирають конкурсний твір для декламування, готують конкурсну програму за допомогою бібліотекарів, вчителів, батьків або законних представників.

              2.6. Обласні бібліотеки для дітей визначають по одному переможцю обласного туру у кожній віковій категорії та направляють до НБУ для дітей по дві конкурсні програми у вигляді відеоролика формату МР-4.

              2.7. Конкурсні програми мають направлятися із коротким повідомленням про учасника-декламатора: прізвище, ім’я у називному відмінку, повна дата народження, домашня адреса (поштова), мобільний телефон для зв’язку (телефон батьків або представників).

ІІІ. Вимоги до виступів учасників Конкурсу

              3.1. Кожен читець — учасник першого туру виконує лише один вірш Шандора Петефі в перекладі українською мовою або ж уривок.

              3.2 Тривалість конкурсної програми читця до 4 хвилин.

              3.3. Критерії оцінювання конкурсної програми:
              • рівень виконавчої майстерності (дикція, вимова, емоційність);
              • мовна та сценічна культура (артистичність, поведінка на сцені, одяг);
              • творчий задум та його втілення (добір репертуару);
              • художнє та музичне оформлення.

ІV.  Організаційний комітет і журі Конкурсуу

              4.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється головний Організаційний комітет.

              4.2. Для проведення обласного туру Конкурсу в обласних бібліотеках для дітей створюються обласні організаційні комітети та журі.

              4.3. Для визначення переможців Конкурсу затверджується склад Головного журі, до якого входять представники Посольства Угорщини в Україні, відомі українські поети та письменники, актори (за згодою).

              4.4. За підсумками роботи обласні журі та Головне журі складають протоколи, які підписуються головою, секретарем та членами журі із зазначенням загальної кількості учасників та переможців.

V. Визначення та відзначення переможців Конкурсу

              5.1. Обласні журі Конкурсу підсумовують та визначають по 1 фіналісту у кожній віковій категорії.

              5.2.  Конкурсні програми фіналістів обласних турів надсилаються разом із протоколами до головного Організаційного комітету в Національну бібліотеку України для дітей не пізніше 30 вересня на електронну пошту nbudd@ukr.net з поміткою «Конкурс читців».

              5.3 Для переможців Конкурсу в кожній віковій категорії встановлюються І, ІІ, ІІІ місця.

             5.4 Головне журі оцінює конкурсні програми, що надійшли від обласних журі, та визначає переможців, які будуть оголошені 23 жовтня у Національний день Угорщини. Їх буде відзначено дипломами та пам’ятними призами від організаторів Конкурсу.

              5.5. Усі учасники, конкурсні програми яких пройшли в підсумковий тур, отримають електронний сертифікат фіналіста Конкурсу.

              5.6. Урочисте нагородження переможців Конкурсу планується провести у Національній бібліотеці України для дітей під час Гранд-свята до Дня Святого Миколая 6 грудня. Проїзд переможця та супроводжуючої особи здійснюється за рахунок Посольства Угорщини в Україні.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей