Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Від фолку до року: пісні на слова Т. Шевченка

     Тарас Шевченко для кожного українця не просто народний поет, талановитий митець, а й національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець, великий патріот та один із революціонерів нашого народу. Майже кожна сторінка «Кобзаря» — це заклик любити свій народ і край. У день народження Тараса Шевченка вшануймо його пам’ять прекрасною українською піснею, в основі якої лежить поезія великого Кобзаря. Слова, що написані 200 років тому, українці часто вважають пророчими, і в цьому є сенс, адже питання ідентичності, кохання, родинного затишку залишаються і сьогодні. Особливо, коли росія веде війну з Україною, ми маємо потребу в сильному та мотиваційному слові, яким майстерно володів і залишив для нас Тарас Шевченко.

     Зацікавлення українських музикантів творчістю Шевченка розпочалося ще у 90-х ХХ століття. На його тексти написано багато пісень. По-новому глянули сучасні музиканти на Тараса Шевченка, на його творчість. Сьогодні наші читачі, завітавши на музичний захід «Від фолку до року: пісні на слова Т. Шевченка», послухали і подивилися фрагменти музичних кліпів і записів відомих груп і виконавців, зокрема звучали: українська рок-група «Кому вниз», пісні «Не нарікаю я на Бога» та «Суботів»; український гурт Kozak System, пісня «Гайдамацька»; сестри Тельнюк з піснею «Не женися на багатій»; гурт «Хочу ще» з піснею «Тополя»; гурт «Трансформер», пісня «Зацвіла в долині червона калина»; Скрябін — «Однаково мені»; Ірина Білик, пісня «Бандуристе орле сизий», а також музична композиція дуету Артема Пивоварова та Надії Дорофеєвої «Думи мої». Дітям так сподобалися пісні на слова Т. Шевченка, що вони і підспівували, і підтанцьовували.

     Шевченківський калейдоскоп пісень відкрив читачам Шевченка нового: модного, мелодійного, актуального та пророчого.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей