Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Зустріч із читачами Зірки Мензатюк до Всесвітнього дня письменника

     Збираю слова, щоб віддати їх вам.
     Вони воскресять вас, піднімуть, розпрямлять,
     Вам захистом стане розбуджена пам’ять,
     Завдячуйте вічно могутнім словам.

     Слова про письменницьку працю Юрія Коваленка.

     3 березня ми відзначали Всесвітній день письменника. Саме цій темі присвячена зустріч та живе спілкування з циклу «Інтерв’ю з відомими письменниками», яка відбулася 7 березня. Запрошена гостя — відома письменниця, лауреат Міжнародного літературного конкурсу у США (2002 р.), літературної премії імені Наталі Забіли та премії імені Лесі Українки – Зірка Захарівна Мензатюк.

     Зірка Мензатюк – одна з улюблених авторів читацьких об'єднань театральних студій бібліотеки. Безліч разів діти-читачі бачили на сцені бібліотеки інсценізації за творами «Київські казки», «Катрусині скарби», дивилися театральні постановки за п'єсою «Дочка Троянди», були учасниками квест-ігор за книгами «Таємниця козацької шаблі» та «Ангел Золоте Волосся».

     На зустрічі читачі бібліотеки змогли дізнатися про письменницьку діяльність, уявити непростий процес творення літератури, краще збагнути роль дитини як співтворця будь-якої книжки чи твору. Хоча через повітряну тривогу довелося змінити локацію з актового залу, переходячи у креативне бібліотечне укриття, дітям це не завадило поставити пані Зірці безліч тематичних запитань. Виявилося, що серед дітей-читачів були ті, які мріють стати письменниками та вже зараз починають робити свої перші кроки.

     Продовжуючи тему письменництва, діти взяли участь у квесті-грі за книгою Зірки Мензатюк «Ангел Золоте Волосся» та виготовили книжку-мініатюру у BiblioArt-майстерні. Варто зазначити, що діти, готуючись до зустрічі, заздалегідь брали книги, щоб краще підготуватися до спілкування з письменницею.

     Звісно, пані Зірка долучилася до вишивання переможної сорочки для Валерія Залужного та благодійного аукціону.

     Наприкінці дня ми отримали емоційний відгук від Зірки Мензатюк, який вона розмістила на особистій сторінці в соцмережах.

     Ось що написала пані Зірка про відвідини бібліотеки:

     «Схованка, а не бомбосховище. Бібліотекарі воліють називати так. Зустріч у Національній бібліотеці України для дітей почалася в залі, а закінчувати довелося у схованці. Маю сказати вам, що це були дуже мужні діти. Під час повітряної тривоги вони прискіпливо випитували секрети письменницької роботи, бо й самі пишуть — ростуть наші колеги, панове письменники!

     А ще в бібліотеці діти вишивають сорочку для Залужного. Серйозну таку сорочку: на ній і тризуб, під ним книжка, і наші воїни, і ще багато символів, вибраних дітьми. Я теж трошки вишила. Тепер душа повна світла, — від того, що є такі мотивовані діти, і є така бібліотека з найкращими у світі бібліотекарями, є для кого і заради кого працювати».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей