Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

              Національна бібліотека України для дітей та ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» у партнерстві з Національною спілкою художників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України домовилися організувати та провести з березня по серпень 2023 р. Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів «Моя нова бібліотека» (далі — Конкурс).

ПОЛОЖЕННЯ
про про Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів
«Моя нова бібліотека»

         І. Загальні положення

       1.1. Всеукраїнський конкурс проєктів «Моя нова бібліотека» є відкритим і проводиться як творче змагання дітей в усіх адміністративно-територіальних одиницях України.

      1.2. Мета Конкурсу: вивчення попиту читацької аудиторії на бібліотечні послуги; формування бачення дітьми бібліотеки майбутнього шляхом проєктування простору, що надихає читати; привернення уваги громадськості, державних і недержавних установ і організацій, засобів масової інформації до проблеми цілісності бібліотек як осередків культурної спадщини; поліпшення якості надання культурних послуг, що ґрунтується на клієнто-орієнтованому підході; дізнатися, якою бачать сучасні користувачі бібліотеку ХХІ століття; створення моделі сучасних бібліотек для дітей, які відповідають потребам місцевої громади.

       1.3. Головним конкурсним завданням є: створення дизайну оновленої сучасної бібліотеки або окремого її простору, який буде покладено в основу відбудови пошкоджених та зруйнованих під час війни бібліотек для дітей.

       1.4. Організатори Конкурсу: Національна бібліотека України для дітей (далі — НБУ для дітей), ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» (далі — Асоціація) у партнерстві з Національною спілкою художників України (далі — Спілка).

        1.5. Обласні бібліотеки для дітей є співорганізаторами Конкурсу та координаторами його проведення в областях.

        1.6. Організаційно-методичне забезпечення і загальну координацію Конкурсу здійснює НБУ для дітей.

        1.7. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційних вебсайтах організаторів, партнерів, ЗМІ.

        1.8. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 1 червня 2010 року.

         ІІ. Умови та перебіг Конкурсу

        2.1. У Конкурсі беруть участь читачі-учні 8-11 класів (далі — Учасники).

        2.2. На Конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи — оригінальні дизайнерські проєкти, які містять авторське бачення щодо оновлення простору дитячих бібліотек.

        2.3. Конкурс проводиться з 10 березня по 30 вересня 2023 року у три етапи:
        • перший — з 10 березня по 28 липня на місцевому рівні;
        • другий — з 31 липня по 25 серпня — на обласному рівні;
        • третій (підсумковий) — 26 серпня по 30 вересня — на загальнодержавному рівні в НБУ для дітей.

        2.4. Вимоги до проєктів:

       2.4.1. Номінація «Графічні проєкти»: виконані на аркушах формату А3 у довільній техніці — креслення, ескіз приміщення, гравюра, малюнок фарбами, олівцями, фломастерами чи іншими засобами, — які найкраще, на погляд автора, передають зображення приміщення новітньої бібліотеки для дітей.

      2.4.2. Номінація «Цифрові проєкти»: графічні цифрові зображення інтер’єру чи екстер’єру з високою роздільною здатністю (оптимально 1920x1080 пікселів на дюйм), створені за допомогою графічних редакторів (наприклад, Аdobe Photoshop, Adobe InDesign, Paint та ін.) або програм дизайну інтер’єру (наприклад, planner5d.com, roomtodo.com, homestyler.com тощо).

        2.4.3. Номінація «3D-аплікація»: проєкт приміщення бібліотеки чи його частини (холу, читального залу, книгосховища, чогось, що б виконавець хотів бачити у сучасній бібліотеці), виконаний власноруч за допомогою будь-яких матеріалів із використанням готових деталей, об’ємом не більше, ніж 50х50х50 см.

        2.4.4. Проєкт кожної номінації може супроводжуватися текстом-поясненням авторського бачення у довільній формі обсягом до однієї сторінки А4 у паперовому чи електронному вигляді.

       2.5. Проєкти надсилаються з коротким повідомленням про автора: прізвище та ім'я у називному відмінку; дата народження; домашня адреса; контактний телефон (власний або батьків); для колективних робіт — додати прізвище, ім'я, по батькові керівника або одного з батьків, мобільний телефон для зв'язку.

      2.6. Критерії оцінки робіт: відповідність умовам та вимогам Конкурсу; самобутність та неповторність дизайну приміщення бібліотеки; функціональність нового приміщення; практичність у втілення ідеї відновлення бібліотек; нестандартність технічних прийомів; естетичність та оригінальність рішень, гармонійність і масштабність елементів, увага до деталей, простота сприйняття і стилістична відповідність.

        2.7. Готові проєкти, виконані учасниками місцевого рівня, бібліотекарі, класні керівники або законні представники (в т.ч. батьки) групи учасників направляють до обласної бібліотеки для дітей своєї області на зазначену нею електронну адресу з метою визначення переможців обласного туру.

        2.8. До участі у Конкурсі не допускаються проєкти, які не відповідають умовам, визначеним цим Положенням.

        2.9. Проєкти не рецензуються та не повертаються авторам.

ІІІ. Організаційний комітет і журі Конкурсу

        3.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється головний Організаційний комітет, до складу якого входять представники організаторів, партнерів, громадських організацій.

        3.2. Для проведення обласного туру Конкурсу в обласних бібліотеках для дітей створюються обласні організаційні комітети та журі.

        3.3. Для визначення переможців Конкурсу затверджується склад Головного журі, до складу якого входять художники, дизайнери, бібліотекарі.

        3.4. За підсумками роботи обласні журі та Головне журі складають протоколи, які підписуються головою, секретарем та членами журі із зазначенням загальної кількості учасників та переможців.

IV. Визначення та відзначення переможців Конкурсу

        4.1. Обласні журі Конкурсу підсумовують та визначають по одному переможцю серед індивідуальних і колективних проєктів у кожній номінації до 25 серпня 2023 року. Усього — 6 проєктів..

      4.2. Конкурсні проєкти переможців обласного туру надсилаються разом із протоколами до головного Організаційного комітету в НБУ для дітей (03190, м. Київ, вул. Януша Корчака, 60) або на електронну пошту nbudd@ukr.net для цифрових проєктів із позначкою — «Всеукраїнський конкурс проєктів «Моя нова бібліотека» до 25 серпня 2023 року. Проєкти, надіслані пізніше вказаної дати, не розглядатимуться.

        4.3. Головне журі оцінює проєкти, що надійшли від обласних журі, та до 30 вересня 2023 року визначає переможців Конкурсу.

        4.4. Журі може відзначати будь-які конкурсні роботи поза визначеними номінаціями.

        4.5. Всі учасники, конкурсні проєкти яких пройшли у підсумковий тур, отримають сертифікат фіналіста Конкурсу.

        4.6. Переможці Конкурсу будуть оголошені 30 вересня 2023 року у Всеукраїнський день бібліотек і відзначені дипломами та пам’ятними призами.

        4.7. Результати Конкурсу оприлюднюються на офіційному сайті організаторів, партнерів Конкурсу, а також у фахових друкованих виданнях.

V. Зберігання та публікація робіт, надісланих на Конкурс

        5.1. Роботи учасників, надіслані на Конкурс, не повертаються авторам.

       5.2.  Проєкти переможців зберігаються в НБУ для дітей та можуть бути використані в її подальшій роботі, бути презентовані на мистецьких виставках в офісах партнерів-організаторів, а також бути використаними під час реставрації постраждалих від руйнувань бібліотек.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей