Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тарасові слова і досі світ хвилюють…

     Тарас Шевченко… Великий син українського народу, видатний поет, прозаїк і художник, який надав українській мові статус літературної. Його твори будили і досі будять національні почуття та дають бачення майбутнього, адже недарма його величають Пророком.

     Сьогодні, в 209 річницю від дня народження Кобзаря, у читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для четвертокласників однієї із київських шкіл відбувся поетичний спогад «Тарасові слова і досі світ хвилюють…». Свою розповідь бібліотекар почала із відвідування відділу рідкісних та цінних видань, де дітям показали раритетні книги «Кобзарі», яким уже понад 100 років. Під час заходу учні дізналися багато цікавих фактів із життя письменника, переглянули відеодобірки про єдиний у світі музей однієї книги в Черкасах та про Чернечу гору в м. Каневі. Справжньою несподіванкою для дітей було почути голос Тараса Григоровича, який був відтворений завдяки сучасним технологіям та працею шевченкознавців. Шевченко написав багато віршів для дітей, школярів ознайомили із сучасними виданнями творів поета із фондів бібліотеки саме для них. А насамкінець кожна дитина під час майстер-класу виготовила свою власну мінікнижечку «Кобзарик».

     Красу української природи й любов до рідної землі закарбував у своїй творчості Тарас Шевченко. Тож давайте і ми будемо любити та берегти нашу Україну так, як любив її великий поет! І читаймо його мудру пророчу книгу «Кобзар» — книгу слави, мудрості й духовної сили нашого народу!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей