Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Виставка «Навіть у темні часи є світло» від клубу ілюстраторів Pictoric

     Особливих відтінків та сумної реалістичності набули твори сьогодення, коли до нашої домівки завітала війна. Проте, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, у кожного українця з’явилася особиста історія спротиву. І це той світлий промінчик, який обов’язково має бути найтемнішої пори. Волонтери, перекладачі, військові, лікарі, вчителі та музиканти — кожен із нас сьогодні воїн, який захищає свободу України та її майбутнє на своєму персональному фронті. Саме вони стали героями ілюстрацій художньо-документального проєкту «Навіть у темні часи є світло» від спільноти Pictoric, які ви можете побачити у виставковій залі бібліотеки.

     Кожен проєкт починається із задуму. У мирні та відносно спокійні часи художники, письменники та інші митці жадібно шукають те, що їх надихне на створення чогось особливого. Але у такий буремний період шукати ідеї та натхнення не доводиться, бо ті справи, які роблять наші співвітчизники приголомшують: програмісти створюють застосунки, що допомагають людям у небезпеці; журналісти оперативно висвітлюють події; водії доставляють продукти в найвіддаленіші райони; волонтери рятують людей і домашніх тварин; діти влаштовують блок-пости і збирають гроші для української армії. Семирічна дівчинка продає свої вироби, а отримані гроші відправляє нашим військовим. СТО безплатно ремонтують автівки для армії. Серед героїв 70-літня жінка, яка допомогла українським військовим знищити ворожу техніку, пілот гелікоптера, який рятував поранених із «Азовсталі». Велосипедист зі Львова Богдан Прокопович під час велотуру зібрав для Збройних сил України 1 мільйон 200 тисяч гривень. І це лише маленький перелік справ, що роблять українці, щоб зупинити війну і розвивати свою країну. І проєкт Pictoriс має на меті зафіксувати подвиги людей, які попри страх, страждання і невідомість, роблять усе можливе, щоб зупинити цю війну та розвивати Україну надалі.

     Художньо-документальний проєкт «Навіть у темні часи є світло» — це 100 надихаючих історій українців під час війни та 100 плакатів українських ілюстраторів, які ці історії зобразили. Проєкт має онлайн- і офлайн-формати. На онлайн-платформі зібрані та проілюстровані історії, якими зручно ділитись у соцмережах. А ось у бібліотеці можна побачити роботи в реалі. На нашій експозиції представлено не всі роботи, але, зацікавившись, можна зайти на онлайн-платформу і побачити ще більше творчості, ще більше героїчних прикладів, що надихають.

     Славімо кожного з них! Пишаємося і завжди пам’ятатимемо подвиги наших людей!

Виставка експонуватиметься до 30 квітня 2023 року.
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей