Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Міжнародний проєкт «Віртуальна мультикультурна подорож: Україна — Молдова»

     У рамках міжнародного проєкту «Віртуальна мультикультурна подорож: Україна — Молдова» 24 березня відбувся телеміст між читачами Національної бібліотеки України для дітей та Національної дитячої бібліотеки імені Іона Крянге. Це перша зустріч цього проєкту, на якій читачі розпочали знайомство із культурою, мистецтвом і літературою дружніх країн. На зустріч-телеміст до Національної бібліотеки України для дітей завітали головні учасники дійства — маленькі читачі однієї із київських шкіл та їхні класні керівники Лілія Западинська та Юлія Квашко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко та заступник генерального директора Тетяна Шамаріна. З вітальним словом виступила генеральний директор НБУ для дітей.

     Київські читачі дуже колоритно і яскраво представили тему «Український віночок – краса і традиції плетіння», підготувавши театралізоване дійство, в якому «діти-квіти» розповіли про символіку квітів і стрічок та заспівали пісню про український віночок.

     Українські діти дізналися про Мерцішор — національне свято весни та кохання у Республіці Молдова. Читачі Національної дитячої бібліотеки імені Іона Крянге інсценізували легенду про походження цього свята та показали відео майстер-класу із виготовлення бутоньєрки у вигляді квіточок із білих та червоних ниток, яка також має назву «мерцішор».

     Дуже цікавим стало спілкування між дітьми під час якого діти дізналися про улюблених письменників, національні страви, улюблені пісні, спортивні уподобання.

     Завершився телеміст закликом-побажанням зустрітися та поспілкуватися знову. Тож попереду — нові спільні зустрічі!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей