Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Як Іван Андрусяк допоміг учасникам читацьких перегонів,
презентуючи нову книгу «Жерар-Партизан», та отримав винагороду!

     31 березня напередодні Міжнародного дня дитячої книги передфінальний етап читацьких перегонів завершився зустріччю із дитячим письменником Іваном Андрусяком. Під час зустрічі діти-учасники розгадували вікторину за новою книгою Івана Андрусяка «Жерар-Партизан», участь у якій допомогла отримати додаткові підсумкові бали для визначення трійки лідерів. Усього прозвучало десять загадок, а учасників змагань було вдвічі більше, тому кожен мав бути максимально уважним і випередити суперника, давши правильну відповідь. Ось деякі із загадок:

     Він рятує і котів,
     І птахів, і павуків,
     Омине будь-яку пастку,
     Якщо буде Божа ласка.
     Злочин вкотре він розкрив — морськосвинський детектив!

     ***

     Не верблюд він, не жирафа,
     Він не вищий навіть шафи.
     Детективний в нього дар,
     Звуть його усі – Жерар!

     ***

     Взяв колишній детектив
     Та й зібрав собі загін.
     Розжене ворожий стан
     Наш Жерарчик-Партизан!

     Після вікторини лунали запитання від читачів, які ні на мить не втомили пана Андрусяка, він кожному приділив увагу, відповідаючи на запитання. Читачі дізналися, що насправді книга «Жерар-Партизан» це третя історія про пригоди морськосвинського детектива, хоча вийшла вона раніше другої. А все тому, що вчасному виходу книги завадила війна в країні. Отже, у перспективі має бути ще дві книги про Жерара.

     Події, які відбуваються саме у книзі «Жерар-Партизан», варті окремої розмови. Адже те, як вправно звірячопартизанський загін на чолі з морськосвинським детективом знешкоджують орків поблизу села Витівка, варте уваги не тільки дітей, а і дорослих. Історія хоч і написана у легкому іронічному стилі, але пронизана подіями сьогодення: військовою агресією з боку росії і незламною вірою у перемогу з боку України.

     Важливою подією стало те, що Іван Андрусяк зачитав уривок із майбутньої книги про Жерара, який ще окрім його близьких ніхто не бачив. Наголосимо, що нові історії про морськосвинського детектива цікаві, не менш за попередні.

     А також пан Іван Андрусяк нарешті отримав свою заслужену відзнаку від Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY як номінант на Премію імені Ганса Крістіана Андерсена у 2020 році у категорії «автор». Дипломи письменнику вручила президент Української секції IBBY Алла Гордієнко. Відзнака дочекалася свого героя! А для нас це привід привітати улюбленого письменника, адже бути номінованим на цю міжнародну премію у галузі дитячої літератури — це дуже почесно!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 6/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей