Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Для Перемоги і краси у бібліотеці розмальовують гільзи і шоломи

     6 квітня у Національній бібліотеці України для дітей за сприяння Командування сил логістики ЗСУ відбувалася незвичайна АРТподія. Для нашої Перемоги, для миру і для краси у бібліотеці розмальовували гільзи від артилерійських снарядів і шоломи. Шоломи старі, непридатні для наших воїнів, не відповідають стандартам НАТО і вже списані зі складів. А гільзи справжні. Ті, що прилетіли до нас від ворога. Ті, що намагалися вбити українців. Цей металевий реманент передано нам військовими суто для мистецьких цілей.

     Подію відвідали представники Командування сил логістики ЗСУ: Валерій ШЕРШЕНЬ, начальник служби зв’язків із громадськістю; Олена ШАЦЕВА, зі Служби цивільно-військового співробітництва.

     Для участі у мистецькому перформансі були запрошені юні художники, які навчаються на художньому відділенні Київської дитячої школи мистецтв імені Стефана Турчака (під керівництвом викладача образотворчого мистецтва Любові ЛИСЕНКО).

     Завітали й читачі бібліотеки, які дізналися про подію від своїх бібліотекарів.

     Більшість ескізів на шоломах й гільзах – це імпровізація, але деякі були підготовлені заздалегідь народною майстринею Галиною КАНЕВСЬКОЮ у техніці петриківського розпису. Щирий друг бібліотеки, талановита мисткиня, пані Галина, також завітала на цю подію і разом із читачами розмалювала кілька об’єктів.

     Наймолодшим художникам-читайликам по 4 роки. Вони працювали над своїми артоб’єктами під керівництвом бібліотечних психологів і створили із гільз робота Віктора (від лат. victoria — «перемога»). Малеча розповіла очільниці НБУ для дітей Аллі ГОРДІЄНКО, яка завітала на майстерку, що цей робот добрий, рятує Україну від бомб. А усі бомби, які діти намалювали ще й на папері, вони знищать під час експерименту із фарбами: «…раз – і немає, розчинилися у воді, і шкоди не наробили». Так психологи засобами арттерапії знижують рівень тривожності дітей.

     Працівники бібліотеки, які також долучилися до малювання, обрали собі за зразок роботи Марії Приймаченко. Тож деякі шоломи прикрашені впізнаваними чудернацькими звірами уславленої української художниці.

     За кілька годин майстерки на військових знаряддях розцвіли квіти усіх кольорів, жовто-блакитні – обов’язково; полетіли пташки, і ніби посвітлішало у бібліотеці від цієї веселки.

     Військові кореспонденти знімали відео і фото події, а також взяли інтерв’ю у генерального директора НБУ для дітей. Тож незабаром репортаж про подію від наших гостей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей