Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Мандрівна гончарна майстерня Паскаля Востеландта вже у Національній бібліотеці України для дітей

     У Національній бібліотеці України для дітей 17 квітня розпочинає свою роботу дитяча гончарна майстерня. Тут демонструється фрагмент унікального керамічного панно «Україна — Ельдорадо майбутнього». Його творить разом із дітьми відомий митець, арттерапевт, художник-кераміст із Люксембургу Паскаль Востеландт. Під час майстер-класів діти та їхні батьки опановують різноманітні техніки гончарного мистецтва. Ці заходи відбуваються на підтримку України у складний військовий час. Їхня ідея полягає у об’єднанні дітей з усього світу.

     ПЕРЕДІСТОРІЯ ПРОЄКТУ 

     Паскаль Востеландт — випускник школи мистецтв і торгівлі у Люксембурзі та школи мистецтв Олів'є де Серрес у Парижі. Має власну майстерню у м. Люксембург, де проводить майстер-класи з кераміки для дітей та дорослих. Митець має великий досвід роботи з дітьми, допомагає соціальним педагогам у розкритті дитячих талантів. У час жорстокого воєнного випробування Паскаль підтримує Україну і особистим прикладом переконує європейців у правильності вибору щодо підтримки України та європейських цінностей.

     Митець стверджує: «Мене вразило, коли я побачив, як обстрілюють школи. Діти не мають страждати, вони повинні бавитися, розвиватися, вчитися. І мистецтво — це один із кращих способів, через який діти можуть виразити себе, свою індивідуальність, розповісти про свої мрії. Тож виникла ідея створити спільно з дітьми з усього світу велику фреску. Ми розпочали виготовлення цієї фрески з України. У центрі зображення України, а навкруги невеликі плитки, що виготовляли діти з різних країн світу: Італії, Бельгії, Франції, Люксембургу, Китаю, Німеччини. Ці плитки — символ того, що діти з різних країн підтримують Україну».

     Художник вважає, що арттерапія допомагає досягти психологічної гармонії. Тому не випадково, що в час війни митець приїхав саме в Україну, щоб розпочати створення задуманого ним артоб’єкту — панно «Україна — Ельдорадо майбутнього».

     Створення панно розпочалося у Люксембурзі, далі художник подорожував зі своєю майстернею європейськими країнами, був у деяких країнах Африки, й повсюдно залучав до творчості дітей. Навесні 2023 року приїхав в Україну та проводив свої заняття у Львові, в Коломиї, в т.ч. і в бібліотеках. І ось у середу, 12 квітня, Паскаль прибув у Київ та привіз своє надзвичайне панно. Паскаль Востеландт каже, що наразі до створення панно долучилися діти майже зі 190 країн світу. Сьогодні панно налічує 2 023 керамічні фрагменти, які об’єднуються у збірне полотно майже 12 метрів завдовжки та 2,5 метри заввишки.

     ДЕ ПОДИВИТИСЯ ПАННО у БІБЛІОТЕЦІ

     Панно буде встановлено в читальній залі відділу для молодших читачів НБУ для дітей 14 квітня і доступно для огляду до 20 квітня.

     ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ МАЙСТЕР-КЛАСІВ

     Упродовж тижня з 17 по 20 квітня за спеціальним графіком (графік у гугл-формі) відбуватимуться майстер-класи для київських дітей віком від 3 до 100 років.

     ЯК ПОТРАПИТИ НА МАЙСТЕР-КЛАС

     Індивідуальне відвідування за попередньою реєстрацією у гугл-формі. Час майстерок буде уточнено.

     Групові відвідування здійснюються тільки за попереднім записом (044) 400-39-96 (сектор обліку).

     Тривалість с майстерок 1,5-2 години.

     ФОРМА ОДЯГУ

     Для участі у гончарній майстерці необхідно мати захисний одяг — фартух або халат, щоб не забруднитися.

     Юні майстри, спробуйте себе у гончарній справі та залиште свій слід у цьому незвичайному витворі мистецтва. Позитивні емоції гарантуємо! Адже Паскаль Востеландт — справжній друг та волонтер в Україні, у Люксембурзі працює з дітьми понад 30 років і підкорив дитячі серця своєю щирістю, доброзичливістю та професіоналізмом.

     Далі панно помандрує у різні куточки світу, де його будуть доповнювати своїми виробами інші діти, висловлюючи свою підтримку Україні.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей