Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Пресконференція, присвячена підбиттю підсумків та оголошенню переможців
ІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках!».
Тема року: «Вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення»

     5 травня об 11.00 у Національній бібліотеці України для дітей відбулася пресконференція, присвячена підбиттю підсумків та оголошенню переможців ІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!». Тема року — «Вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення». Конкурс проводився з метою привернення уваги дітей до проблеми знищення природи України в результаті війни; промоції заходів у сфері охорони навколишнього середовища, що постраждало від наслідків війни; виховання у дітей бережливого ставлення до природи та навколишнього середовища; розкриття у їхній творчості прагнення до відновлення і збереження природних ресурсів у світі та в Україні зокрема.

     У пресконференції взяли участь представники організаторів Конкурсу — Алла ГОРДІЄНКО, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, президент ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей»; Олена КРИВОРУЧКІНА, народний депутат України IX скликання, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, кандидат економічних наук; Ігор ЗУБОВИЧ, ТВО Голови Державної екологічної інспекції України, Олександр ФЕДОРЕНКО, начальник Управління організаційної діяльності Державної екологічної інспекції України; П’єр Карло САНДЕЙ, офіційний представник в Україні ООН з природного навколишнього середовища; Микола ТОМЕНКО, засновник Фонду «Рідна країна», доктор політичних наук, професор; Богдан КРАСАВЦЕВ, директор Громадської організації «Екологічна нація»; Тетяна РЯБОКІНЬ, директор зі стратегічного розвитку, партнерства та бренду Всесвітнього фонду природи (WWF) в Україні; Євген БОВСУНОВСЬКИЙ, керівник проєктів Національного екологічного центру України, кандидат технічних наук; директори обласних бібліотек для дітей.

     Учасники заходу обговорювали питання збереження екології для наступних поколінь юних українців. У зверненнях наголошували на екопроблемах сучасності, особливо в умовах військової агресії, та прагненні зберегти і відродити природу нашої землі задля майбутнього дітей.

     У рамках пресконференції відбулася презентація виставки дитячих робіт та оголошення переможців Конкурсу.

     Також організатори Конкурсу щиро подякували усім, хто займається екологічною компетенцією дітей та молоді, опікується екологією, хто почав із себе та навчає власних дітей любити нашу планету.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей