Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тільки пам’ять не сивіє…

     Щороку 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини, Україна разом зі всією Європою згадує невимовно гіркі події Другої світової війни, які сколихнули увесь світ у 1939-1945 роках. Сьогодні і ми разом із читачами — четвертокласниками однієї із київських шкіл — зібралися у читальній залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку з метою вшанування пам’яті всіх жертв тієї жахливої війни, зокрема і мільйонів українців.

     Діти — це наше майбутнє! Вони мають знати все про минуле свого народу, аби надалі розуміти, як захистити близьких та рідну землю від навали ворогів та зрадників. Такі теми є дуже тривожними та болючими, але їх неможливо оминути, бо нещадна війна сьогодні знову увірвалась у життя нашої держави. Тому бібліотекарі підготували щемливу розповідь про події того часу, про факти, які відкрилися після перемоги та наслідки, яких неможливо було уникнути. Діти розглянули виставку книг, що не лише розповідають про тогочасні події, а й мотивують бути відданими своїй Батьківщині та пам’ятати, що маючи віру в серці, ми разом переможемо ворога.

     До зустрічі з читачами доєдналися учні театрального відділу школи мистецтв ім. Стефана Турчака, керівником якого є Ольга Павлишин. Вони презентували глядачам літературно-музичну композицію «Ми – українці! Ми — незламні!», яка вкотре нагадала, що український народ сильний та мужній. Цей виступ полонив кожне серце, а найважливіше — надав ще більшої віри в наших воїнів, які нині відстоюють нашу незалежність та самобутність, послуговуючись досвідом дідів та прадідів, котрі вибороли перемогу та прогнали гітлерівські війська із наших територій.

     Вічна шана всім, хто протистояв і протистоїть нацизму! Вічна пам’ять жертвам Другої світової війни! Слава українським воїнам!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей