Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Дорога долі, дорога болю

     11 травня у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку відбувся літературний конспект «Дорога долі, дорога болю», приурочений до 85-річчя від дня народження Василя Стуса – поета, перекладача, літературознавця, публіциста, одного із найвидатніших представників українського культурного руху 60-х років XX ст., правозахисника і борця за культурну автономію України. Більшу частину свідомого життя поет провів у в’язницях і таборах, а його творчість залишалася під забороною до кінця 80-х років.

     Дев’ятикласники однієї з київських шкіл переглянули коментовану презентацію про життєвий і творчий шлях митця, з якої дізналися чимало цікавих і маловідомих фактів про поета та Громадянина Василя Стуса. Зацікавив підлітків той факт, що Василь Семенович не зміг відвідати жодну презентацію своїх книжок, адже в Україні його не друкували – збірки віршів ходили по руках у самостійно виданому вигляді, публікували їх лише за кордоном. Бібліотекар акцентувала увагу користувачів на тематичній книжковій виставці із фонду бібліотеки, яка містила книги самого поета та видання про нього. Також присутні переглянули відео «Василь Стус. Повернення. Реквієм».

     Наприкінці зустрічі учасники заходу відповіли на тематичні бліцзапитання.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей