Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві


Звітні збори НБУ для дітей за 2023 рік

         Національна бібліотека України для дітей 23 січня звітувала перед громадськістю та партнерами про свою діяльність у 2023 році. Презентація роботи бібліотеки проходила за двома напрямами — обслуговування користувачів та діяльності наукових відділів, що координують мережу спеціалізованих бібліотек для дітей. Роботу бібліотеки було представлено в цифрах, знакових подіях та партнерах.

      «…Не зважаючи на війну, бібліотека активно працювала. Всього за 2023 рік підготовлено та проведено 1957 масових заходів, які відвідали 46394 читачі. Більш ніж вдвічі, порівняно з минулим роком, збільшилася кількість екскурсій (79), завдяки яким бібліотеку відвідало 2182 людини – дітей та дорослих..».

      І звичайно діяльність Національної бібліотеки України для дітей у звітному році була спрямована на забезпечення виконання статутних функцій як науково-дослідного методичного та координаційного центру з питань бібліотекознавства, бібліографознавства, документознавства для мережі спеціалізованих бібліотек для дітей, а також участі у розробленні державної політики в галузі бібліотечної справи та її реалізації; сприяла збереженню та захисту мережі спеціалізованих бібліотек для дітей. За 2024 рік бібліотека продовжила координаційну роботу спільних проєктів бібліотек для дітей України, організувала та провела 9 всеукраїнських конкурсів за участі понад 35 тисяч дітей, активно долучалася до усіх бібліотечних заходів країни.

      Серед запрошених на зборах були присутні Андрій КОНОНОВ, головний спеціаліст відділу культурних послуг Департаменту креативних індустрій та культурних послуг МКІП; Лідія КОЛОДКО, голова Київської міської профспілки працівників культури; Олена СТАРОДУБОВА, начальник відділу культури святошинської районної в місті Києві державної адміністрації; Олег ГЕРАСИМЧУК, завідувач сектору державного ринкового нагляду Державної екологічної інспекції України; Леонід СОКОЛОВ, голова благодійного фонду «Серце до серця»; Олексій КОНОНЕНКО, директор Національного видавництва дитячої літератури «Веселка»; Віктор ЗЕЛЕНСЬКИЙ, директор видавництва «АВІАЗ»; Людмила МАНЧАК, директор будинку дитячої творчості Шевченківського району м. Києва; Катерина БАРДІК, директор школи І-ІІІ ступенів №163 ім. М. Кирпоноса Шевченківського району м. Києва; представники ВСП УДУ імені М.П. Драгоманова «Дитяча інженерна академія».

      Запрошені відзначили надзвичайно потужну роботу бібліотеки і незламність колективу, що вкотре підтверджують необхідність бібліотеки та мережі спеціалізованих бібліотек для дітей для суспільства.

      Генеральний директор бібліотеки Алла ГОРДІЄНКО подякувала колективу та партнерам, запевнивши, що бібліотека і надалі продовжуватиме обслуговування користувачів та надання інформаційних та бібліотечних послуг, забезпечуватиме змістовне дозвілля користувачів на високому рівні.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 07.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей