Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Бібліотека рівних можливостей

        Уже тривалий час в Україні обговорюється проблема безбар’єрності. Мова йде не просто про простір, де немає фізичних перешкод для людей із інвалідністю. Адже безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. І можливість отримувати інформацію у найзручніший спосіб, брати повноцінну участь у культурному житті – один із найважливіших напрямів створення комфортного для всіх середовища.

        Саме про можливості дитячих бібліотек для досягнення основних цілей безбар’єрності йшлося під час практичного семінару «Бібліотека рівних можливостей», який відбувся 6 березня у Національній бібліотеці України для дітей. На початку семінару, на якому були присутні працівники бібліотеки, йшла мова про книги, які є в бібліотеці, про роботу із дітьми з особливостями психофізичного розвитку, художню літературу про дітей із інвалідністю.

        Корисною для бібліотекарів була інформація про основні закони та нормативно-правові документи, що стосуються питань безбар’єрності та інклюзії. Присутні детально розглянули Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року та які саме напрями цього документу стосуються бібліотек.

        Гостя бібліотеки, директорка Коростишівського ІРЦ Алла Гребенюк, розповіла про основні завдання інклюзивно-ресурсних центрів, про тонкощі роботи із дітьми з особливостями психофізичного розвитку. Обговорення питань безбар’єрності та інклюзії продовжилося навіть після закінчення семінару.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 23.10.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей