Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві


ПОГОДЖЕНО

Генеральний директор
Національної бібліотеки України для дітей,
президент ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей»

                              Алла ГОРДІЄНКО

ПОГОДЖЕНО

Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України

                              Олена КРАМАРЕНКО


ПОГОДЖЕНО

Народний депутат України IX скликання

                              Олена КРИВОРУЧКІНА



ПОГОДЖЕНО

Т.в.о. голови Державної екологічної інспекції України

                              Ігор ЗУБОВИЧ


ПОГОДЖЕНО

Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні

                              Сеймур МАРДАЛІЄВ



ПОГОДЖЕНО

Генеральний директор Державної Нафтової Компанії Азербайджанської Республіки SOCAR Energy в Україні

                              Ельчін МАМЄДОВ


ПОГОДЖЕНО

Голова Національної спілки художників України

                              Костянтин ЧЕРНЯВСЬКИЙ



ПОГОДЖЕНО

Засновник БО «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна»

                              Микола ТОМЕНКО



       Національна бібліотека України для дітей, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, народний депутат України IX скликання Олена Криворучкіна, Державна екологічна інспекція України, Посольство Азербайджанської Республіки в Україні, Державна Нафтова Компанія Азербайджанської Республіки SOCAR Energy в Україні, Національна спілка художників України, Благодійна організація «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, громадської організації «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» домовилися:
       1. Організувати та провести з лютого по квітень 2024 року ІІІ Всеукраїнський екологічний конкурс дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках» (далі — Конкурс).
       2. Конкурс провести відповідно до Положення про проведення Конкурсу (Додаток 1).
       3. Затвердити Організаційний комітет (Додаток 2).
       4. Затвердити Головне журі Конкурсу (Додаток 3).

       Додаток 1

ПОЛОЖЕННЯ
про ІІІ Всеукраїнський екологічний конкурс дитячого малюнка
«Майбутнє планети у наших руках»

І. Загальні положення

       1.1. Мета Конкурсу — привернення уваги до проблеми знищення природи України в результаті війни; виховання у дітей бережливого ставлення до природи та навколишнього середовища; розкриття у їхній творчості прагнення до відновлення і збереження природних ресурсів у світі та в Україні зокрема.

       1.2. Основними завданнями Конкурсу є формування екологічної компетентності дітей; стимулювання їхньої пізнавальної активності та творчих здібностей; промоція заходів у сфері охорони навколишнього середовища, що постраждало від наслідків війни; популяризація екологічного способу життя і мислення; утвердження екоцінностей і поваги до своєї Батьківщини, бажання читати та ілюструвати книжки екологічної тематики; сприяння екологічному розвитку дружної до довкілля особистості, її ідентифікації з природою.

       1.3. Організаторами конкурсу є Національна бібліотека України для дітей (далі — НБУ для дітей), Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, народний депутат України IX скликання Олена Криворучкіна, Державна екологічна інспекція України, Посольство Азербайджанської Республіки в Україні, Державна Нафтова Компанія Азербайджанської Республіки SOCAR Energy в Україні, Національна спілка художників України, Благодійна організація «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, громадської організації «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей».

       1.4. Організаційно-методичне забезпечення і супровід Конкурсу здійснює НБУ для дітей.

       1.5. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційних вебсайтах організаторів, обласних бібліотек — учасників Конкурсу, партнерів, а також у засобах масової інформації.

       1.6. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VІ від 1 червня 2010 року.

ІІ. Умови Конкурсу

        2.1. У Конкурсі беруть участь діти до 18 років у 3-х вікових категоріях:
        – дошкільники та читачі-учні 1-4 класів;
        – читачі-учні 5-8 класів;
        – читачі-учні 9-11 класів.

        2.2. На Конкурс приймаються індивідуальні роботи у кожній віковій категорії.

        2.3. Конкурсні роботи готуються за тематичними напрямами: «Вплив війни на природу України»; «Природа у твоїй улюбленій книжці»; «ЕКО-свідомість — запорука майбутнього»; «Відновлення і збереження природи України».

        2.4. Конкурс проводиться з 25 лютого до 22 квітня 2024 року в три тури:
        перший — з 25 лютого по 15 березня — на місцевому рівні у територіальних громадах;
        другий — з 15 по 29 березня — на обласному рівні; третій (підсумковий) — з 1 по 22 квітня на загальнодержавному рівні у НБУ для дітей.

        2.5. Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують малюнок формату А-3 із назвою за обраним тематичним напрямом, виконані будь-якими художніми засобами і техніками, який за змістом і жанром відповідає темі та містить авторське бачення покращення екологічної ситуації в Україні.

ІІІ. Перебіг Конкурсу

        3.1. Малюнки, виготовлені учасниками Конкурсу на місцевому рівні, направляються до бібліотеки ТГ за місцем проживання учасника, яка відправляє зібрані роботи до обласних бібліотек для дітей.

        3.2. Обласні бібліотеки для дітей збирають малюнки учасників з усієї області, визначають 3-х переможців обласного туру в кожній віковій категорії (не за тематичними напрями) та не пізніше 29 березня відправляють їх у НБУ для дітей для підбиття підсумків Конкурсу.

        3.3. Роботи надсилаються із коротким повідомленням: ПІБ автора у називному відмінку, його повна дата народження, домашня адреса (поштова), контактний телефон для зв’язку (у т.ч. батьків чи керівників), електронна пошта.

        3.4. Роботи учасників, які мешкають на тимчасово окупованих територіях та у населених пунктах прифронтової зони, можуть направлятися в електронному вигляді.

        3.5. Надіславши роботу, учасник надає згоду на подальше її використання у публічному просторі із зазначенням коротких персональних даних (прізвище, ім’я, вік, населений пункт).

IV. Організаційний комітет і журі Конкурсу

         4.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється Головний організаційний комітет, до складу якого входять представники організаторів Конкурсу.

        4.2. Для проведення другого туру Конкурсу в обласних бібліотеках для дітей створюються організаційні комітети та журі, до складу яких входять художники — члени обласних осередків Національної спілки художників України, які визначають переможців серед робіт учасників, надісланих бібліотеками територіальних громад.

        4.3. Для визначення переможців у третьому турі затверджується склад Головного журі, до якого входять представники організаторів та художники — члени Національної спілки художників України, ілюстратори дитячих книжок.

        4.4. За підсумками роботи журі складають протоколи із зазначенням загальної кількості учасників та переможців із повними контактними даними для зворотного зв’язку.

V. Визначення та відзначення переможців Конкурсу

        5.1. Обласні журі Конкурсу підсумовують результати та визначають 3-х переможців у кожній віковій категорії — усього 9 малюнків.

        5.2. Конкурсні роботи переможців обласних турів надсилаються разом із протоколами до головного Організаційного комітету в Національну бібліотеку України для дітей (03190, м. Київ, вул. Януша Корчака, 60) до 31 березня 2024 року.

        5.3. Для переможців Конкурсу в кожній віковій категорії встановлюються І, ІІ, ІІІ місця.

        5.4. Головне журі оцінює роботи, що надійшли від обласних журі, та визначає переможців, які будуть оголошені 22 квітня у Всесвітній день Землі. Їх буде відзначено дипломами та пам’ятними призами від організаторів Конкурсу.

        5.5. Усі учасники, конкурсні роботи яких пройшли в підсумковий тур, отримають електронний сертифікат фіналіста Конкурсу.

        5.6. Малюнки переможців презентуватимуться на виставці у Національній бібліотеці України для дітей.

        5.7. За результатами Конкурсу буде підготовлено Альбом творчих робіт, до якого увійдуть 100 кращих малюнків.

VІ. Зберігання та публікація робіт, надісланих на Конкурс

        6.1. Малюнки, надіслані на Конкурс, авторам не повертаються, а зберігаються в НБУ для дітей та можуть бути використані у її подальшій роботі.

        6.2. Результати Конкурсу оприлюднюються на офіційному сайті НБУ для дітей, сайтах організаторів та партнерів Конкурсу, у фахових друкованих виданнях.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей