Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Музика для двох

Дуже добре, якщо Ви любите слухати музику, особливо класичну — Моцарта, Баха, Вівальді. А якщо хочете, щоб ваш малюк ще до народження прилучився до прекрасного, скористайтеся спеціальними музичними програмами для вагітних жінок.
Існує музика, написана спеціально для них. Автори стверджують, що ці програми сприяють розвитку музичних здібностей у дитини ще до її народження. Музику можна давати слухати малюкові, прикладаючи динаміки програвачів до живота  вагітної жінки. Але, оточуючи себе звуками музики, все ж не забувайте, що найкраща мелодія для дитини— це голос матері. Частіше розмовляйте з малюком, співайте. Це можуть бути ваші улюблені з дитинства пісні чи пісні з мультфільмів, кінофільмів.
Одна з найвідоміших методик музичного розвитку вагітних жінок та їхніх майбутніх дітей — це «Соната» доктора медичних наук, професора Михайла Лазарєва (офіційна назва «Метод оптимизации психофизиологического развития плода посредством активного музыкального воздействия»). Ця система основана не тільки на прослуховуванні музики, але і на вокальних вправах майбутньої мами. Зараз написано біля тисячі спеціальних пісень, які може співати жінка, при чому для кожного тижня вагітності існують свої музичні твори. Лікарі, що слідкують за вагітними, які займаються за цією методикою, констатують нормалізацію тиску у майбутніх мам, зникнення тахікардії. У жінок зникає страх перед пологами, а маленькі «сонатальці» народжуються міцними і випереджають однолітків у розвитку.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей