Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Вся у владі натхнення

Жінки під час вагітності можуть відкрити в собі таланти, про які раніше навіть не підозрювали. І це чудово, тому що материнська творчість обов’язково відіб’ється і на розвиткові малюка.
Перші враження дитини про світ складаються з вражень його матусі під час вагітності. Зовсім не випадково в традиціях різних народів існує повір’я про те, що вагітній жінці треба якомога більше  стикатися з прекрасними сторонами життя, тоді і дитина народиться красива, здорова і талановита. Коли жінка милується природою чи шедеврами світового живопису, насолоджується гарною музикою, займається творчістю чи просто радіє життю, тоді і малюк пізнає, що таке краса, радість і гармонія.
Але потрібно не тільки насолоджуватися красою, майбутня матір може і сама стати автором витворів мистецтва. Ось чому під час вагітності психологи рекомендують жінці Хтось самостійно знаходить різні шляхи творчого самовиразу, а хтось може використовувати різні методики та спеціальні заняття для вагітних жінок з малювання, співів, танців.

Я танцювати хочу

Багато хто з жінок вважає, що під час вагітності необхідно стримувати себе в рухах. Але це невірно, тому що рухи матері стимулюють рухову активність малюка. Таким чином, малюк тренується ще до моменту народження та стає сильним і витривалим.
Що може краще за все замінити ранкову гімнастику і водночас створити чудовий настрій? Звичайно танці!
Вільні, розкуті рухи танцю допоможуть дитині пристосуватися до родових шляхів, а активне дихання — це теж відмінне тренування перед пологами.
Але танці — це не просто тренування, не просто фізичне навантаження, це занурення у світ музичних образів, яскравий прояв індивідуальності. Вагітні жінки дуже красиво танцюють, вони тонко відчувають музику, їхні рухи вирізняються легкістю, плавністю, граціозністю.
«Я навіть і не думала, що на останніх місяцях вагітності зможу так заповзято танцювати під бразильські мелодії, – згадує одна з наших читачок Тетяна, почуття незграбності змінювалося бадьорістю. Я почала танцювати на заняттях для вагітних, потім вдома, і навіть декілька разів ходила з друзями у клуб. Спочатку вони дуже за мене турбувалися, коли побачили, як я активно рухаюсь. Але не треба боятися. Танці можуть зробити ваше тіло гнучким і сильним, а ваш настрій — бадьорим і веселим. До речі, майбутньому малюку це піде лише на користь!».

Всі барви життя

Вагітність спонукає жінку поглянути на світ іншими очима. І ці свіжі, яскраві враження просяться на папір. Ви берете пензлики, фарби — і на папері розцвітають чарівні квіти, весело посміхається сонечко, або з’являються картини казкових світів.

«Ніколи не думала, що під час вагітності почну малювати. Востаннє я тримала олівець в руках ще в школі. Вагітність буквально перевернула мій внутрішній світ. Я стала бачити те, чого раніше взагалі не помічала. Світ наповнився особливою красою. І одного разу я взяла фарби та почала просто водити пензлем по паперу. Я нічого не планувала і не знала, що з цього вийде. Але це було дуже приємне заняття. Вийшли якісь абстракції, але яскраві і радісні. Можливо, саме таким уявляється світ моєму малюкові», — говорить Надія.

Переносячи свої емоції на папір, ви отримуєте відмінну можливість позбавитися від своїх переживань. А аналізуючи разом з вами ці малюнки, психолог допоможе довідатися про приховані страхи чи позбавити вас психологічних проблем, які заважають бути щасливою під час вагітності. 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей