Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Новини з регіонів

 

В. Баранюк
провідний методист ЦБС, м. Стрий, Львівська обл.

У кожного своє покликання

У кожній справі є люди, які своїми ідеями, горінням в роботі роблять її особливою. Саме до таких людей і належить Людмила Петрівна Гаврушенко, заступник директора Стрийської МЦБС з питань обслуговування дітей.

Входження у бібліотечну професію розпочалося для неї з навчання у Самбірському культосвітньому училищі у 1958 році, а трудова діяльність — у 1961 році з посади завідуючої шкільної бібліотеки СШ № 7 м. Стрия. Все її професійне життя пов'язане з бібліотечною справою, якій вона присвятила 46 років. Висока ерудиція, постійний творчий пошук, ініціативність, уміння працювати з людьми — ці якості сприяли зміцненню авторитету Людмили Петрівни і спонукали керівництво відділу культури запропонувати їй посаду заступника директора з питань обслуговування дітей, яку вона обіймає з 1979 року. Працюючи тут, Л. Гаврушенко проявила себе високопрофесійним спеціалістом, наполегливим та вмілим організатором, дбайливим керівником, швидко досягнувши вершин професійного сходження.

Людмила Петрівна, ніби добрий чарівник, прагне донести до дитячих сердець багатий світ дитячої книги, вміє зацікавити їх новими творами, вона освічена, мудра жінка. А ще вона справжній патріот своєї бібліотеки, робить все, щоб життя вирувало в ній, було змістовним. Влаштовуючи різноманітні масові заходи, поєднуючи традиційні та інноваційні форми роботи, Людмила Петрівна заохочує маленького громадянина до читання. Дуже важливим було для неї реальне втілення
принципу диференційованого обслуговування юних читачів, і їй це вдалося, бо працює вона з професійним колективом однодумців, досвід якого неодноразово удосконалювався в області. Сьогодні Людмила Петрівна має своє бачення моделі сучасної бібліотеки для юного читача, вона завжди переповнена новими ідеями та творчими задумами. Ця жінка була і є справжнім лідером свого колективу — здібним, вимогливим до себе та підлеглих керівником, здатним створювати у бібліотеці творчу атмосферу, втримувати біля себе відданих справі людей, розкривати в них творчий потенціал. Дуже важливо, що численні користувачі бібліотеки — від дитини до батька, від учня до вчителя — люблять свою бібліотеку і глибоко шанують її колектив та керівника, знання та досвід якого високо цінуються у бібліотечному середовищі.

Часовий фактор практично не впливає на пані Людмилу — завжди усміхнену, сучасну, трохи іронічну, жінку, яка випромінює оптимізм і впевненість. Рокам протистоять її витончена фігура, життєрадісність, невичерпна енергія. Оптиміст за характером, вона ніколи не жаліється на життя, наполегливо стукає в двері тих, хто може допомогти бібліотеці. Людмила Петрівна завжди щедро ділиться набутим досвідом з колегами, її публікації про досвід роботи дитячої бібліотеки м. Стрия викликають зацікавленість у бібліотечної спільноти області. Спільна творча праця колективу ЦДБ ім. В. Стефаника під її керівництвом дозволила стати бібліотеці однією з найавторитетніших культурно-освітніх установ міста. У бібліотеці регулярно відбуваються різноманітні масові заходи — літературні вечори, презентації книг, конкурси, літературні турніри, свята мови, які готуються разом з Будинком учнівської творчості, літературним об'єднанням «Хвилі Стрия», відділом освіти та благодійним фондом «Карітас», краєзнавчим музеєм тощо.

Головний девіз Людмили Петрівни сьогодні: «Не зупиняйся на досягнутому!». Своєю плідною працею бібліотека ім. В. Стефаника під керівництвом Гаврушенко Людмили Петрівни завоювала визнання не тільки читачів, а й органів державної влади, представників освітніх та громадських організацій. А на майбутнє у неї безліч грандіозних планів і задумів, які, без сумніву, будуть реалізовані. Адже кожен день цієї жінки проходить у руслі її життєвого кредо — «горіти і запалювати інших».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей