Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Наші ювіляри

Слово про директора

Здається, що той травневий грозовий день 22 травня 1953 року, коли на світ з'явилася Наталія Семілєт був тільки вчора. Квітла земля, зеленіли дерева і трави, співали птахи. І ось на порозі з’явилось мудрих 55 літ, з них 33 пов'язані з центральною бібліотекою для дітей, у якій Наталія Вікторівна пройшла шлях від рядового бібліотекаря до директора ЦБС. Сьогодні як і завжди робота для неї натхнення, бажання і поривання до найкращого, найвишуканішого. Їй притаманні творчість і неординарний підхід до справи. У непрості 90-ті роки, завдячуючи прозорливості, гнучкості, умінню вловлювати сучасне і нове, а іноді просто завдяки винахідливості директора, нашій ЦБС вдалося подолати усі труднощі не простого бібліотечного буття. Володіючи широким обсягом професійних знань, будучи ерудованою, здатною до психологічного аналізу та прогнозування, Наталія Вікторівна вдало, на творчих засадах відпрацьовує загальну концепцію та філософію сучасної дитячої бібліотеки. Саме вона свого часу змістила акценти на впровадження нових інформаційних технологій, застосування маркетингу особистості для створення позитивного іміджу бібліотечних установ для дітей.

З роками, кажуть, виникають стереотипи, настає звикання до буденного. У Н.В. Семілєт — все навпаки. Будучи реформатором по суті, вона хоче, знає як і вміє втілювати у життя задумане. Кожне професійне нововведення для неї — це подальший полігон для впровадження новацій. Відвідування Кунцевської ЦБС м. Москви у 1990 році сприяло реорганізації структури ЦДБ і бібліотек–філій, впровадженню додаткових бібліотечних послуг, відкриттю славнозвісного інформаційно-освітнього центру «Мальвіна», який готував до школи малюків 4–6 років. Робоча поїздка до Білорусі стала стартовим майданчиком для застосовування електронного обслуговування користувачів, створення електронного каталогу та введення штрих-коду. Ознайомлення з бібліотечним досвідом Німеччини та Швеції спонукали переглянути форми роботи з читачами, визначити місію наших бібліотек, головним компонентом якої є культ читача. А відвідання бібліотек Ізраїлю підштовхнуло до реформування інформаційної діяльності дитячих бібліотек, створення власних електронних продуктів.

Мудрий керівник, Наталія Вікторівна добре розуміє важливість матеріального і морального стимулювання працівників, пробудження у них духу здорової конкуренції. Саме цим пояснюється той факт, що у системі практично немає слабких філій. «Школа керівника», яку веде Семілєт Н.В., — це свого роду творча лабораторія професійного розвитку керівників структурних підрозділів.

Наталія Вікторівна справедлива і вимоглива, але водночас доброзичлива і коректна. Вона користується великим авторитетом серед бібліотечних працівників не тільки міста, але й області. Саме тому їй довірено очолювати Миколаївську обласну бібліотечну асоціацію (МОБА), яка завдяки головуванню Н.В. Семілєт, стала працювати більш творчо і прозоро. Серед найбільш вдалих форм роботи МОБА — бібліотечні форуми і міські виставки, Рада ветеранів бібліотечної праці, видання часопису «Бібліоас» та ін.

За плечима Наталії Вікторівни Семілєт багаторічний досвід і визнання, а це – звання заслуженого працівника культури України, лауреата Міжнародного рейтингу «Золота фортуна». Її нагороджено почесною відзнакою УБА «За відданість бібліотечній справі», грамотами Міністерства культури, облдержадміністрації та мерії.

Нелегко сьогодні керувати великим господарством в умовах економічної нестабільності. Але саме ділові якості топ-менеджера роблять можливим і вчасним ремонт бібліотек, створення внутрішнього і зовнішнього дизайну, комп’ютеризацію мережі дитячих бібліотечних установ міста, налагодження партнерських відносин з наявними та потенційними друзями бібліотеки. Тож хочеться побажати нашому директору міцного здоров’я, подальших творчих злетів. Нехай усіма благами нагороджує її доля за уміння піклуватись про колектив, об’єднувати всіх своєю мудрістю і людяністю.

З ювілеєм Вас, шановна Наталіє Вікторівно!

Від імені колективу Галина Гречко, заступник директора з бібліотечного менеджменту
Центральної бібліотеки для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей