Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Народний театр-студія «Мрія» — театр для тебе та твоїх друзів!


       Акторський колектив Народного театру-студії «Мрія» запрошує до участі у виставах, інсценізаціях, театралізованих святах та інших заходах Національної бібліотеки України для дітей.

       Заняття і репетиції театру-студії «Мрія» відбуваються в актовій залі бібліотеки:

        середа і п"ятниця з 15.00 до 16.30;
        неділя з 11.00 до 13.00.

       Художній керівник Народного театру-студії «Мрія» — Світлана Костянтинівна Копйова, тел.: 400-39-96.

      Зверніть увагу: виступи студійців відбуваються в робочі дні тижня, в зв’язку з чим можливі пропуски занять у школі. Можливі виїзди на вистави у межах Києва на запрошення шкіл-інтернатів, закладів культури та ін.

Про театр

       Театр-студія «Мрія» була створена у грудні 2004 року. У студії займаються діти переважно молодшого і середнього шкільного віку. Акторський колектив театру-студії налічує 14 акторів різного віку і поділяється на дві групи: читачі бібліотеки від 8 до 14 років і читачі бібліотеки від 15 років та дорослі. Доросла група – це студійці, які закінчили школу і не припиняють зв’язків із творчим колективом, а також батьки юних студійців.

       Головними напрямами діяльності народного театру-студії «Мрія» є:

       — театральна самодіяльність, яка включає активне пізнання основ театральних професій: актора, режисера, сценографа, декоратора, костюмера, гримера. У процесі роботи над самодіяльною виставою вивчаються основи драматургії, режисерська майстерність, світлове й музичне оформлення вистави, рішення сценічного простору, створення інтер’єрів, силуетів одягу, аксесуарів, гриму;
       — виховання мовної культури: робота над чистотою й вишуканістю мови, розумінням образного значення слова, умінням творчо його використовувати не лише на сцені, а й у побуті;
       — активізація театральної творчості читачів бібліотеки, сприйняття театрального мистецтва в розмаїтті його форм.

       Діяльність Народного театру-студії «Мрія» розширює можливості всебічного розвитку дітей та юнацтва і здійснюється, з урахуванням вікових особливостей та індивідуальних здібностей. Велика увага приділяється практичним заняттям, у процесі яких стимулюється творча активність дітей, активізується уява, фантазія.

       Акторський колектив Народного театру-студії «Мрія» бере участь у щорічному фестивалі «Київська театральна весна», за участь в якому учасники та художній керівник С.К. Копйова нагороджені грамотами, дипломами. За участь у культурних подіях за межами бібліотеки колектив отримував подяки Національного музею літератури України, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, Національної спілки письменників України та ін.

       Народний театр-студія «Мрія» знаходиться у пошуку більш ефективних форм спілкування з читачем засобами театру та ставить собі за мету пробудження інтересу до читання, творчого ставлення до роботи з книгою.

       • Рішенням Колегії ГУ культури і мистецтв КМДА № 195 від 4 серпня 2009 року театру-студії «Мрія» Національної бібліотеки України для дітей було присвоєне звання «Зразковий аматорський колектив».
       • Рішенням Колегії Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) № 1 від 6 лютого 2013 року зразковому театру-студії «Мрія» присвоєне звання «Народний аматорський колектив».
       • 2016 року Народний театр-студія «Мрія» Національної бібліотеки України для дітей підтвердив звання «Народний аматорський колектив».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей