Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Літературно-музичне свято «Рушниками долю помережу»

Українські вишиті рушники споконвіку посідали особливе місце в житті українців. Вони відігравали дуже відповідальну роль у житті людей та вважались оберегами родини і дому. З прадавніх часів вишитий рушник, виготовлений у відповідності з усіма правилами та нанесеними символічними візерунками, представляв неодмінний атрибут великої кількості обрядів, які продовжують своє життя і в наш час. Рушник використовують на весіллі, під час проводів хлопців до армії. З хлібом-сіллю на рушнику зустрічають дорогих гостей. “Хай стелиться вам доля рушниками!” – кажуть, бажаючи людині щастя.

25 листопада 2011 року о 10-20 у Національній бібліотеці України для дітей відбудеться літературно-музична композиція «Рушниками долю помережу». Бібліотека підготувала для читачів – учнів 7-х класів гімназії № 172 і школи № 175 велику програму: на сцені актової зали звучатимуть пісні про рушник, демонструватимуться уривки з відеофільмів… Якщо Ви відвідаєте свято, то дізнаєтесь багато нового та цікавого про український рушник.

Запрошуємо до бібліотеки на свято рушника всіх бажаючих!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей