Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Срібна читацька Книга отримала п’яту сторінку та три (!) версії зникнення кота Бульки

14 грудня читачі написали продовження історії Срібної Книги

Пам’ятаєте, як закінчилась четверта, майже детективна, частина історії на Планеті чарівних бульбашок? Зник кіт Булька! Тож учасникам п’ятої зустрічі конче потрібно було його знайти! Тобто - вирішити, куди він зник, і що з ним відбувалося.

П’ята зустріч проекту проходила у дуже незвичайному приміщенні бібліотеки – відділі мистецтв. Вже від початку стало зрозуміло, що вплив мистецтва на людину має чарівну та нездоланну силу, бо навіть Казкарка Джінні раптом перетворилась на учня Джінні. А він забажав одразу всіх мистецтв навчитись й довго вагався у виборі: чи то спочатку стати художником, чи композитором, а може музикантом і співаком? І учасники зустрічі – учні школи «Витоки» - теж вагались, яку версію зникнення кота Бульки обрати: фантастичну чи історичну? А може й романтичну? Тож вирішено було розділитись на три пошукові групи (інтер’єр відділу мистецтв це дозволяє зробити дуже легко) та скласти власні версії продовження історії. Першу групу очолив письменник Сергій Пантюк. Під його керівництвом була створена фантастична версія:

«Хвіст кота зачухався і Булька зняв рукавичку. Чарівна бульбашка луснула і її бризки перетворили школу на міжпросторовий портал. Смугастий кіт став лейтенантом Булькою і потрапив до екіпажу експедиції «Тигрис», яка шукала яйце травоїдного динозавра…»

Другу пошукову групу очолила Олена Тихонюк, художниця. Можливо, тому версія виявилась романтичною:

«Кіт Булька опинився на планеті Котів. Там він зустрів кішечку Бульбашку, яка ловила мишей. Вона була дуже гарна: хвіст фіолетовий, лапки рожеві, жовті вуса, вуха сині».

Третю – магічну – версію придумала група, яку очолила видавець Інна Левенець (видавничий Дім "Ідея Медіа").

«Булька потрапив на магічну планету Гав. Там жили лише собаки. Вони дуже здивувалися і призначили кота Бульку своїм царем. Та згодом кіт засумував за Женькою та Дмитриком, і магічні песики допомогли йому повернутися».

До третьої групи увійшла також Єва Левенець, школярка, автор книги «Рецепти Євусі». Її участь у зустрічі принесла смачний сюрприз, адже Єва пригостила дітей та дорослих печивом «ангелотті», яке виготовила за власним рецептом.

На п’ятій зустрічі наш проект отримав власну пісню від Казкарки Джінні, а також власних виконавців - вокальне тріо бібліотеки: Олена Качанова, Валентина Казмірчук і Ніна Ковальчук. Пісня так сподобалась дітям, що на замовлення усі разом проспівали її ще двічі!

Творча група прийняла рішення пісню «Фестиваль» (автор музики та слів Євгенія Пірог) зробити повноправним учасником проекту Срібної Книги.

І, мабуть, усі ці несподіванки надихнули художницю Олену Тихонюк та її помічницю бібліотекаря Людмилу Строчкову на створення диво-сторінки – витинанкової, сонячно-якскравої! І, несподівано, з котом Булькою на стрічці, який гуляє сам по собі в усіх трьох (!) версіях , які придумали діти. Обрати, яка ж із версій краща, ми не змогли…

Можливо, ви нам допоможете?

Пишіть нам на адресу творчого конкурсу Срібної читацької Книги: silverbook300@yandex.ru

«Срібна Книга» 17 грудня гостюватиме у львівських дітей, які допишуть ще дві сторінки нашої історії.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей