Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Срібна читацька Книга, зустріч восьма

Історія на Планеті чарівних бульбашок не тільки відбувається на чарівній планеті, вона ще й розгортається у часі! Учасники восьмої зустрічі були змушені вигадати нового персонажа, який допоміг нашим героям - Дмитрику та Женьці разом з котиками - повернутись додому на свою планету у свій час. Версій було декілька. Головним чином юні співавтори вагались: цей чарівний персонаж буде електронним чи цілком реальним чарівником? Та разом з досвідченою письменницею Лесею Ворониною, яка добре знається на усіляких чудесах, діти вирішили, що справжній чарівник все ж таки фігура більш приваблива, а якщо зробити його Майстром Часу – взагалі могутня!

Виявилося, що подорож у часі можна здійснювати і в реальному житті. Так, знаний художник-ілюстратор дитячих книг Кость Лавро, який погодився ілюструвати восьму сторінку нашої Срібної Книги, теж здійснив мандрівку у часі! Юні співавтори - художники спеціалізованої Державної художньої школи імені Т. Шевченка - допомогли досвідченому художникові ніби повернутись у дитинство: зазирнути у ті часи, коли він навчався у цій же художній школі! Вони навіть з’ясували, що деякі викладачі у них спільні. Уявляєте, яка могутня група художників зібралася на цій зустрічі, і яку безліч цікавих подробиць щодо образу Майстра Часу вони вигадали! На восьмій сторінці зображено стільки дрібних деталей, що її можна розглядати та розгадувати дуже довго!

А скільки загадок зашифровано у малюнку! Спробуйте їх розшифрувати:

  • Кажан в українській мові має ще одну назву - вона є на сторінці, знайдіть її.
  • Яким був код, що допоміг повернутись дітям у свій час? І хто підказав дітям цей код?
  • У чому секрет ґудзиків чарівного плаща Майстра Часу?

Відгадки знайдете у тексті історії. Повний текст читайте на сторінках блогу BiblioTemaTV.

Восьма сторінка подарувала всім учасникам ще одну зустріч, хоч і не в часі, але теж дуже символічну. Художниця-лялькарка Олена Терехова завітала разом з іграшковим Прудким Равликом (створеним за мотивами фантастичної повісті Лесі Ворониної «Планета Смугастих Равликів»). Пані Олена принесла ще декілька своїх чудових ляльок – дуже симпатичного та сором'язливого таргана Едіка з цілою родиною. І вся ця лялькова компанія попала просто як мріялось – на планету ляльок! Точніше – до музею ляльки, який є у бібліотеці. Тому гості почувалися майже як удома!

Усі ці приємні «несподіванки» та збіги у місці і часі підготували Казкарка Джінні (письменниця Євгенія Пірог) та Наталя Зіміна (бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів).

Зустріч виявилась такою творчою і насиченою, а фотографій так багато, що ми на цій сторінці представимо тільки маленьку частину, а решту дивіться у публікаціях блогу BiblioTemaTV та сторінці бібліотеки vKontakte. Також на цих сторінках незабаром чекайте відеорепортажів з зустрічі!

Завершальна сторінка буде написана на фінальній зустрічі 15 лютого 2012 року.






 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей