Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Майстер-класи з писанкарства від бібліотеки та майстрині Оксани Білоус 3-4 квітня о 13-00

У цьому році бібліотека оголосила конкурс дитячої писанки «Писанкова країна». Роботи на конкурс приймаються до 1 квітня. Часу лишилося зовсім мало. Якщо ви бажаєте взяти участь у конкурсі, але не зовсім впевнені у своїх силах – завітайте на майстер-клас з писанкарства.

Трішки теорії:
Писанка — яйце декороване з традиційними символами, які намальовані за допомогою воску й барвників. Писанки усієї України різні, вони не схожі між собою, різняться нанесеними елементами і символами. Дослідники вважають, що українська писанка має понад 100 символічних малюнків!
Розписують яйця писачком — це невеличка дерев'яна паличка, у якій розпеченим цвяхом випалюють дірочку, щоб вставити туди металевий наконечник чи трубочку, згорнуту з фольги. Потім цей наконечник закріплюють ниткою. Ось так виглядають писачки – від давніх традиційних до сучасних:
А практичні навички отримаєте, якщо завітаєте до бібліотеки на майстер-класи від української майстрині писанкарства Оксани Білоус:
- 3 квітня о 13-00 до читального залу учнів 5-9 класів;
- 4 квітня о 13-00 до відділу мистецтв.

Чекаємо на вас!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей