Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Майстер-клас з писанкарства

Напередодні пасхальних свят бібліотека підготувала своїм читачам справжній великодній подарунок. Не святковий сувенір, і не писанку… Бібліотекарі відділу мистецтв та читального залу для учнів 5-9 класів вирішили навчити дітей самим робити писанки! А щоб навчитися робити це як слід, попросили дати майстер-клас з писанкарства уславлену українську майстриню Оксану Білоус.

Пані Оксана займається цим видом мистецтва більше 20 років, і знає про писанки, їхню історію, кольори та орнаменти, традиції розпису у різних регіонах України безліч цікавого. І цією інформацією вона щедро ділилася з учасниками заняття. Але головне, задля чого й завітала майстриня до бібліотеки – це практичні навички розпису великодніх яєць.

Бібліотека разом з Оксаною Білоус підготувала для кожного читача особисте робоче місце і все що потрібно для роботи: яйце, віск, писачок, свічку, фарби та вже розмальовані писанки для зразка – кожному учаснику різні. Учні шостого класу однієї з київських шкіл вперше спробували себе у цій справі, дуже хвилювалися і боялися, що в них нічого не вийде. Але писанка вийшла у кожного! Основна заповідь від майстрині: «Негарних писанок не буває!». І всі учасники майстер-класу переконалися у цьому, коли на останньому етапі майстер-класу почали знімати віск, і під вогнем свічок розквітли золотаво-червоні орнаменти на їхніх писанках.


Основні моменти процесу писанкарства ми записали на відео, та пропонуємо вам короткий курс, як виготовити писанку:

До свята Великодня ще залишилось трохи часу, тож Ви можете зробити власну писанку і подати її на конкурс дитячої писанки «Писанкова країна», який проходить у нашій бібліотеці.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей