Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Літературна премія «Великий Їжак»

Літературна премія «Великий Їжак» - це перша українська недержавна премія для сучасних авторів найкращих україномовних книг для дітей.

28 березня у Львові журі та організатори літературної премії книг для дітей «Великий їжак» оприлюднили список претендентів на перемогу. Найкращими книгами серед української дитячої літератури сезону 2011-2012 за версією «Великого їжака» стали книги:

  1. «Тьотя Бегемотя» Юрія Бедрика
  2. «Мій друг Юрко Циркуль» Валентина Бердта
  3. «Віршів повна рукавичка» Василя Голобородька
  4. «Зелена квітка тиші» Михайла Григоріва
  5. «Чудове Чудовисько в країні жаховиськ» Сашка Дерманського
  6. «Казки П’ятинки» Дзвенислави Матіяш
  7. «Джованні Трапатоні» Олекси Росича
  8. Тетралогія для підлітків «Русалонька із 7-В» Марини Павленко
  9. «Баламутники» Романа Скиби

Оголошення лауреата та вручення премії переможцю відбудеться 25 травня 2012 р. у м. Жовкві у рамках проекту «Від великого до малого».

А тим часом представники оргкомітету премії та письменники, книги яких номіновані на нагороду, зустрічаються зі своїми маленькими читачами у різних містах України. У квітні цього року діти Полтави, Харкова, Макіївки, Донецька мали змогу поспілкуватись з авторами, послухати їхні твори.

20 квітня читачі Національної бібліотеки України для дітей зустрічались з Романом Скибою та Юрієм Бедриком, книги яких вони вже читали і встигли полюбити. На зустріч з ними прийшов письменник Іван Андрусяк, який дуже доступно розповів дітям для чого потрібна ця премія: щоб такі колючі їжаки, як сам пан Іван, прискіпливо перечитали дитячі книжки та змогли рекомендувати дітям до читання найкраще.

А потім гості читали свої вірші. І тут усі присутні зрозуміли як важко бути членом журі літературної премії! Бо й вірші Юрія Бедрика з книжки «Тьотя Бегемотя», й «Баламутинки» Романа Скиби їм дуже сподобалися! Сподобалися і вірші Івана Андрусяка, які він прочитав на прохання читачів. І коли, по закінченню зустрічі, журналістка телебачення задала дітям запитання: «Яка з книжок сподобалася найбільше?», - діти одразу вибрали книжечки, які їм сьогодні читали. Ось вона, сила живого слова! Письменники, зустрічайтесь зі своїми читачами частіше, і ваші книги не залежуватимуться на полицях стелажів бібліотек та книжкових крамниць! Як не залежались вони на книжковій виставці у читальному залі, де проходила зустріч. Діти розхапали книги, а потім ще й посперечалися, який клас найбільше любить читати – 3-А чи 3-В. Сперечалися так запекло, що бібліотекарі і класні керівники ледь вгамували цих завзятих читачів. А телебачення пораділо, що вдалося зняти такий класний сюжет! Телеканал Україна покаже його у новинах просто сьогодні 20 квітня о 19-00.

Кореспондент бібліотеки теж зафільмував деякі моменти зустрічі. Дивіться незабаром репортаж на BiblioTemaTV.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей