Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Почитайка» - книги, які можна послухати!

Ідея озвучити книги та представити їх на сайті бібліотеки народилася у Національній бібліотеці України для дітей. Бібліотекарі на власні очі бачать, скільки чудових дитячих книжок є у бібліотеці, і яка велика частина з них стоїть на полицях у книгосховищах і не запитується читачами! З різних причин… Бібліотечна наука навіть була вимушена вигадати для таких книг одну загальну назву - «незаслужено забуті».

Думали вони, гадали, що ж робити?! І придумали!!! - А давайте, - сказали вони, - кожен з нас (бібліотекарів) згадає, які книжки у дитинстві ми найбільше любили, які читали-перечитували? Які з них запам’яталися на все життя? Знайдемо ці книжки на полицях бібліотеки, і запишемо аудіоверсії улюблених творів. До цієї справи радо долучилися дитячі бібліотеки з різних куточків України - електронні «полиці» бібліотечки постійно поповнюються бібліотекарями з Херсону і Миколаєва, Донецька і Запоріжжя, Львова і Києва! Аудіобібліотечка «Почитайка» розпочала свою роботу на початку 2012 року і вже нараховує більше 120 творів!

Звісно, у «Почитайці» представлено не повну електронну версію книги (бібліотеки мають дотримуватися Закону про авторське право!), а окремі невеличкі твори або уривки з великих творів, проте надана тут же інформація про автора та видання – джерело дає можливість читачеві легко знайти у дитячих бібліотеках книгу, яка його зацікавила.

Тексти творів, опублікованих на сторінках проекту, супроводжуються аудіозаписом, тобто, можно одночасно читати і слухати твори у виконанні бібліотекарів (інформація про яких теж подається у ресурсі).

Заходьте до нас у «Почитайку» ! Запрошуємо читачів та слухачів!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей