Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Свято дитинства

В останній день травня до скверу на Нивках, що по вулиці Вільгельма Піка, стікалася величезна кількість дітей та дорослих. Більше 500 дітей разом з батьками, бабусями й дідусями завітали на свято «Дитинство моє — заповітна країна», яке підготувала Національна бібліотека України для дітей за участю колективів Будинку дитячої творчості Шевченківського району м. Києва.

На території скверу розташувалися багато майданчиків, на яких кожен з відвідувачів мав можливість знайти собі заняття до смаку. Розпочалася святкова програма на сценічному майданчику, де зібралася рекордна кількість глядачів. Ще б пак, сюди приїхав ляльковий театр бібліотеки «Барвінок» з веселою музичною виставою «Золоте курча». Виступ театру сподобався усім, а малюки просто не могли відійти від театральної ширми, і час від часу робили спроби зазирнути за лаштунки.

А потім святкову естафету підхопили вихованці Будинку дитячої творчості - зразковий художній колектив театру танцю «Київські барви», хореографічна студія сучасного танцю «Креатив», вокально-танцювальний ансамбль «Гармонія», хореографічний колектив «Літо».

Одночасно у різних куточках скверу почали працювати інші майданчики, які доволі легко було знайти по скупченню дітей. Юні вокалісти одразу стали в чергу до караоке, яким опікувалися співочі бібліотекарі з відділу мистецтв бібліотеки.

Робити браслети зі стрічок навчились усі, хто зупинився на хвилину біля столиків, на яких розташувалась весела майстерня бібліотеки від гуртку «Бісерні фантазії». Майстер-клас проводила Людмила Строчкова (керівник гуртка), а допомагали їй гуртківці, які за рік занять у гуртку навчилися різноманітним технікам, тож здатні легко зробити сувеніри і прикраси з будь-яких матеріалів - бісеру, намистинок, серветок, клаптиків тканин, і, звісно, зі стрічок… За час роботи імпровізованої майстерні у ній змогли попрацювати 70 дітей – саме стільки наборів для браслетів підготували бібліотекарі. І, що цікаво, браслети із задоволенням робили не тільки дівчатка, але й хлопчаки!

Куточок, у якому можна було зробити оригамі та розмалювати казкового героя, виявися замалим порівняно з кількістю бажаючих. Дивина, але розмальовки мали популярність не тільки у малюків, а й у дітей доросліших. Можливо тому, що тут з ними спілкувалася психолог бібліотеки Олена Лесечко?

На галявині малюків зустрічав відділ бібліотеки для наймолодших читачів з веселими іграми, конкурсами, вікторинами.

І яке ж свято без малюнків на асфальті! На цьому майданчику дітям допомагали бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5-9 класів. Художників було з півсотні, а може й більше, бо алею скверу розмалювали майже до останнього клаптика.

А ще усіх, хто завітав на свято, очікував сюрприз - безкоштовне морозиво від спонсорів! Свято дитинства вдалося! Сподобалося малюкам і дорослим – незадоволених не спостерігалося. І дуже приємно було, коли випадково підслухали діалог між дітлахами:

- Правда, класно?!
- Так це ж НАША бібліотека проводить!!!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей