Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Олімпійські зустрічі у бібліотеці

22 листопада о 12-00 на зустріч до читачів Національної бібліотеки України для дітей завітають представники Національного олімпійського комітету України Валерій Арцишевський та Неля Дем’янець. Вони презентуватимуть нові видання з історії олімпійського спорту, які подарують бібліотеці.

Бібліотека підготувала для читачів пізнавально-конкурсну програму, де кожен може проявити ерудицію та виграти призи. Відкриємо секрет, щоб ви змогли підготуватися до зустрічі якнайкраще та перемогти у вікторині: її питання пов'язані з історією та сьогоденням міжнародного олімпійського руху. Наприклад, треба буде назвати найвідоміші олімпійські гасла, розшифрувати символіку та т.і.

А чи знаєте ви, хто є автором гасла «Головне не перемога, а участь»? Його помилково приписували барону П’єру де Кубертену, а насправді ці слова проголосив єпископ Пенсильванський в соборі Святого Павла під час служби на честь учасників Лондонської Олімпіади 1908 року – тобто 103 роки тому!

Чекаємо у бібліотеці та бажаємо бути «Citius, altius, fortius», що в перекладі з латини значить «Швидше, вище, сильніше»!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей