Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Уроки майстерності від Надії Каламєєць

Місячник видавництва «Грані-Т», який проходив у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, було вирішено завершити майстер-класом. Тому у читальному залі панувала дуже творча атмосфера, можна навіть сказати – атмосфера співтворчості, яку створили художниця Надія Каламєєць - ілюстратор казки Валентини Вздульської «Вертихвіст», та представник видавництва «Грані-Т» Ольга Купріян.

Щоб спонукати дітей до творчості, пані Надія розказала, що вона ніколи не мріяла стати художницею. В дитинстві займалася спортом, потім здобула освіту психолога. Але малювати любила з самого дитинства, у третьому класі навіть рік відвідувала художню студію. Тільки в 16 років, після знайомства з художницею Оксаною Шапкаріною, почала малювати фарбами. А книги почала ілюструвати вже на 5-му курсі університету. Щоб стати художником, не обов’язково навчатися в художній школі, - завершила своє вступне слово наша гостя.

Але для того, щоб намалювати ілюстрації до казки, треба обов’язково прочитати книгу. Оскільки часу на читання було мало, пані Ольга з видавництва коротко переказала дітям казку «Вертихвіст» - історію про дружбу Чарівного Лиса та Ялинки, яку безжалісно зрубали в лісі, щоб вона стала прикрасою на новорічному святі.

Після цього розпочався майстер-клас. Спочатку художниця навчила дітей, як зробити лиса та ведмедя з паперу, а потім усі разом малювали та розфарбовували величезного Чарівника-Вертихвіста за допомогою інтерактивної дошки. Це було дуже цікаво! Особливо це сподобалося нашій гості, оскільки вона на такому пристрої малювала вперше. А читачі-другокласники вже вміють користуватися подібними технічними новинками, тому розмальовували Лиса доволі впевнено, та ще й давали підказки пані Надії.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей