Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Запалимо свічку пам'яті

80 років минає з того часу, як наша країна пережила страшну трагедію – Голодомор 1932–33 років. Це не просто біль і рана, це – чорна діра нашої історії, яка могла безповоротно поглинути не тільки Україну, але й будь-яку надію на життя. Поволі – з пам’яті людей, з тих таємних архівів, з тих диявольських «окремих папок» – з’являється смертельний лик найстрашнішої катастрофи. Але ми повинні знати кожен факт, кожен наказ, кожне ім’я – від жертви до вбивць.

21 листопада 2013 року Національною бібліотекою України для дітей спільно з Будинком дитячої творчості було проведено урок-реквієм «Прости нас, пам’яте, прости». Учні 9-х класів гімназії №172 «Нивки» підготували літературно-музичну композицію за творами українських письменників.

Про історію своєї родини, яка вижила в ті страшні часи розповіла і наша гостя Майданович Тетяна Василівна – член Національної спілки письменників України, заступник директора, головний редактор видавництва «Криниця».

Урок-реквієм супроводжували кадри із документальних фільмів про страшний голод 1932–33 років.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей