Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Остарбайтери – хто вони?

28 листопада о 13-00 запрошуємо на вечір пам’яті «Дитинство обпалене війною» присвячений пам’яті тих, кого було насильницькі вивезено з окупованої України на примусові роботи до фашистської Німеччини.

На зустрічі, яку підготувала дитяча бібліотека своїм читачам старшого шкільного віку, мова піде про серйозні та, навіть, трагічні речі. У роки другої світової війни більше 2 мільйонів українських людей були вивезені з окупованих фашистами територій на примусові роботи до фашистської Німеччини. Більшість з них вивозили зовсім юними, а то й просто дітьми, відривали їх від рідної домівки. В Німеччині, не знаючи мови, не знаючи німецьких порядків і звичаїв, вони були німою робочою силою. Над ними збиткувалися, насміхалися, їх жорстоко карали за найменшу провину. Не можна без болю в серці уявити собі їхнє життя.

Ось про такі складні моменти історії ми спробуємо поговорити з нашими читачами, проілюструємо розповідь відеоматеріалами, фотосвідоцтвами… Театр-студія «Мандри» нашої бібліотеки підготував невеличку інсценівку з життя остарбайтерів.

На вечір пам’яті запрошені гості – люди, яким вдалося вижити й повернутися додому. Вони поділяться з школярами спогадами про пережите.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей