Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Інформаційне повідомлення про громадське обговорення
«Концепція інформаційної безпеки дітей» (Росія, 2013)

«Концепція інформаційної безпеки дітей», розроблена Федеральною службою з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій та масових комунікацій (Росія) спільно з експертним співтовариством, винесена на громадське обговорення. Ознайомитися з текстом документу можна на інтернет-порталі держслужби.

Основне завдання документу - сформулювати пропозиції щодо деталізації законодавства у сфері захисту дітей від шкідливої інформації, конкретизувати правові поняття та процедури правозастосування. Концепція розроблена на основі багатостороннього аналізу законодавства різних країн світу в галузі інформаційної безпеки дітей, а також практики застосування федерального закону «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку».

Автори концепції виділяють чотири ключові елементи інформаційної безпеки дітей: державно-правову, медійну, психолого-педагогічну та художньо-культурну. Лише поєднання цих елементів, на думку розробників, «дозволить побудувати ефективну систему регулювання споживання інформаційної продукції, максимально безпечного для психічного та фізичного розвитку і здоров'я підростаючого покоління».


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей