Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

День збройних сил України

Сьогодні у бібліотеці був повітряний бій, стріляли, рятували поранених…

День збройних сил України відзначили гарно! Щоправда, літаки були з паперу, але сконструювали їх власноруч, а потім ще й випробували! Стріляли дротиками по неживим мішеням. Але дівчатка-третьокласниці майже як справжні медичні сестри бинтували голови майбутнім захисникам вітчизни – своїм однокласникам.

Та це вже наприкінці зустрічі. Спочатку разом з Олександром Кобзарем (бібліотекарем відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів) згадали славне минуле українських військ, яке сягає ще часів Київської Русі. Коли розмова пішла про Запорізьку Січ – щось страшно загуло у Кімнаті Казок, а потім добряче гепнуло! Усі хто був у читальному залі – і діти, і дорослі – трішки налякалися… Раптом перед усіма з’явився кремезний чолов’яга у дивному вбранні. - Козак, - одразу здогадалися діти. Так, справжній козак на ім’я Микола Корж – як з неба звалився!

Треба віддати належне і козакові, і нашим читачам – ніхто не розгубився, розмова точилася жвава та цікава. Поговорили про давні часи, згадали відомих козаків, поговорили про гетьманів. Трішки пожартували з приводу козацьких прізвищ. Виявилося, що серед третьокласників є нащадки козака Нечитайла (на щастя, лише один), знайшлися й родичі Миколи Коржа – любителі пундиків…

Ще б довго сиділи, згадували минуле, але козак хвилювався – треба повертатися до товаришів, раптом, вороги нападуть! Та й вчителька дітей поспішала в школу повернути. Тож попрощалися з козаком, сфотографувалися на згадку, отримали в подарунок книжкові закладки, забрали книжки, які їм у бібліотеці видали, щоб вдома почитати і – до нових зустрічей у бібліотеці!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей