Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

9-го лютого у бібліотеці були «щасливі разом» батьки і діти, читачі і бібліотекарі. Читайте репортаж про сімейно-книжкове свято 9-го лютого

Сімейно-книжкове свято «Щасливі разом» відгуло. Було багатолюдно-багатодітно, книжково-інтелектуально, весело-гамірно-яскраво, місцями –  затишно-смачно, тобто –  на всі смаки! І кожен з гостей свята – а їх було близько 200 -  міг знайти щось саме для себе, за своїми уподобаннями. Сьогодні у бібліотеці підводили підсумки свята

 

Центральною подією, якої чекали всі, став Зірковий ГАЛА-Квест! В ньому взяли участь майже 20 сімейних команд, які пройшли дуже складні пошукові маршрути! Команди виконали всі завдання, зібрали всі зірки, отримали подарунки, але головне навіть не це.. .  Почуття єдності родини та друзів, мозковий штурм, драйв, адреналін – про це говорили учасники команд по закінченню змагання! При цьому батьки казали, що завдання дуже складні, а  діти якось на це й не нарікали: якщо завдання складні – це ж ще цікавіше. Чітка робота Квесту та паралельних заходів забезпечувалась командою модераторів свята – Ольгою Шемотою і Ольгою Дубовою, а також керівниками трьох (кольорових з урахуванням віку дітей) маршрутів: бібліотекарями Юлією Коваленко, Євгенією Зайцевою і Валерією Невишною.


      

Приємною несподіванкою для читачів бібліотеки стало ток-шоу «20 запитань директору».  Запитання були різні, читачі цікавилися уподобаннями директора бібліотеки, в першу чергу літературними: улюблена дитяча книга, яку книгу читає зараз та ін. Дітям було цікаво чи є у хазяйки бібліотеки власні діти, яку професію вони обрали, в яких країнах мандрувала пані директор, чи не хотіла б вона побувати в усіх найголовніших бібліотеках світу? – Ну а хто б з бібліотекарів відмовився!?  Але найкращим Алла Іванівна Гордієнко назвала запитання третьокласника Романа Федюрко: «А чи знає директор головної дитячої бібліотеки України найдавнішу бібліотеку  світу?».   

Одним з найуспішніших проектів цього дня стали добірки ТОП-10 книг для дітей різного віку. Так, наприклад, на абонементі  відділу для наймолодших читачів розібрали усі книги, які рекламували бібліотекарі-консультанти біля виставкового стенду.  Найбільший рейтинг мала серія книг про комп’ютерного віруса Федька, прибульця з Інтернету  письменника Сергія Гридіна. Її хотіли взяти почитати майже всі учні початкових класів, але оскільки цих книг в бібліотеці небагато, довелося записувати читачів в чергу.


      

Дуже корисними виявилися поради читачам ХХІ століття – друковані реклами з посиланнями на ліцензовані електронні книги для дітей, які підготували бібліографи бібліотеки, розмітали, як гарячі пиріжки. Знайти ці адреси можна на відеоблозі бібліотеки.  

Батькам сподобалася нова послуга «Мистецька афіша» для дітей Києва. Виявилося, що репертуар заходів для дітей у культурно-видовищних закладах міста, який щомісяця оновлюється бібліотекарями – дуже зручна і популярна послуга у відділі мистецтв. На святі про неї дізналися інші читачі книгозбірні і з вдячністю розбирали друковані реклами вистав, виставок, концертів.

Майстер-класи від творчих гуртків традиційно улюблена розвага на подібних акціях. Цей день не став винятком – діти активно розмальовували НБУшку, ліпили з пластиліну, робили коників, і – на радість дівчаткам – браслетики «шамбала».


      

Біля стенду психолога бібліотеки батьки з наймолодшими читачами активно тестували нову послугу – пісочна терапія і розвиток дрібної моторики за допомогою інших природних матеріалів. В переносній пісочниці із задоволенням гралися і малюки, і мами з татами.

Підлітки обирали собі гурток до вподоби з цілої низки нових пропозицій від відділів обслуговування для читачів 5-9 класів. Майже до кожного з нових гуртків записалися по кілька дітей, але  вільні місця ще залишилися, обирайте для себе:

-         «Deutsch mit Hans Hase» («Німецька з кроликом Хансом») – веселі уроки німецької мови для дошкільнят; 

-         «Joyful English» - гурток з вивчення англійської мови для учнів 4-5 класів;

-         «Екологія. Природа. Я» - ЗООекологічна студія для школярів;

-         «Code Club» - клуб кодування для дітей 9-11 років.


 

                      

Викликала зацікавленість у сучасних дітей виставка бестселерів минулого століття від відділу зберігання та реставрації фондів. На ній були представлені видання з колекції обов’язкового примірника – це старі книги, а поруч – перевидання (якщо такі були), які можна взяти на абонементах. Бажаєте почитати? Ось тільки деякі книги, що викликали інтерес у читачів: 

Шварц Є. «Первоклассница»,

Стівенсон Р. Л. «Острів скарбів»,

Губарев В. «Королевство кривых дзеркал»,

Толстой А. «Золотой ключик»,

Фраерман Р. «Дикая собака динго, или Повесть о первой любви»,

Гюго В. «Козетта»,

Збанацький Ю. «Між добрими людьми»,

Чалий Б. «Пригоди Барвінка та Ромашки»,

Гайдар А. «Чук и Гек», «Тимур и его команда»,

Майн Рид «Зверобой».

 

У Кімнаті казок волонтери – учасники театру-студії «Мандри» - розважали найменшеньких: читали казочки, віршики, гралися. Святковим подарунком стала лялькова вистава «Бонжур, Червона  Шапочко!» від театрального гуртка «Оле-Лукойє» – в залі був аншлаг. Бібліотечна кав’ярня частувала всіх чаєм з печивом та «книжковими вітамінками», які посилюють в кілька разів апетит до читання.

На численні побажання батьків наших читачів цього дня працювала імпровізована книгарня від партнерів свята – видавництв «Майстер-клас», «Зелений пес», «Грані-Т», «Юніверс» та письменника Олександра Есаулова. Читачі були в захваті: стільки нових книг від різних видавництв! Видавці теж були в захваті: стільки шанувальників книг в одному місці!  Результатом активної роботи книгарні стала партія новеньких книг для бібліотеки: 64 примірника. Шукайте скоро на полицях абонементів оновлення!

Зі свята кожен з учасників йшов не з пустими руками: безпрограшна літературна лотерея завдяки нашим друзям і партнерам була забезпечена журналами «Однокласник», «Жирафа-Рафа», «Зін», цукерками «Жувіленд» . На превелику радість малечі і школярам призів і подарунків вистачило всім.

Обов’язковим учасником таких великих сімейних свят є талісман бібліотеки - лялькова дівчинка НБУшка, адже її люблять усі наші читачі, а особливо –  малюки. З НБУшкою можна було сфотографуватися на власні ґаджети, а можна було попросити фотографа-бібліотекаря зробити знімок на згадку про свято. Світлини шукайте у фотоальбомі групи бібліотеки в контакті : http://vk.com/album-29643823_186928289.

      

Результати «екзіт-полу» на виході з бібліотеки були емоційні та цілком позитивні, але ж були висловлені деякі конструктивні побажання:

-         Чудове свято, частіше б такі проводили – у вихідні дні!

-         Дякуємо, що запросили видавництва, а то не завжди можна добратися до книжкового магазину. Та інколи й не знаєш, що придбати.

-         Хотілось би влаштувати такі свята тільки для найменшеньких – дітей до 3-х років.

-         Чому так мало примірників нових книг на абонементах?

-         Чи буде у бібліотеці стаціонарна кав’ярня?

-         Більше заходів саме в неділю.

-         Хочеться побільше настільних ігор.

-         Питна вода для відвідувачів.

-         СМС-розсилка анонсів заходів.

Шановні читачі, ми вас почули, і будемо намагатися втілити ваші побажання найближчим часом (які можливо). Над рештою – будемо працювати, тому що

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей