Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Фотоконкурс «map-Ukraine Шевченкіана» завершено!

Всім величезне спасибі за участь! За прекрасні світлини і цікаві історії! За любов до рідного слова, до нашої культурної спадщини! За патріотизм і віру у світле майбутнє України! Деякі з конкурсних фотографій такі гарні і професійні, що можуть прикрасити обкладинки журналів і книг!

Сюрприз для переможців: улюблений журнал дітей і підлітків України «Однокласник» став співорганізатором конкурсу і опублікує на своїх сторінках роботи переможців та їх історії!

Всього на конкурс надійшло 600 світлин з усієї України. Географія конкурсу – вся наша країна від сходу до заходу, з півдня до півночі! Світлини надходили з Івано-Франківщини і Луганщини, Севастополя і Чернігова. Учасники конкурсу проживають у великих містах і невеличких селищах, де є проблеми з Інтернетом – його не так просто знайти, хіба що – у бібліотеці. До речі, до когось ще не дійшла звістка, що конкурс вже завершено, тому фото й досі йдуть на адресу бібліотеки.

На другий тур прямим голосуванням користувачів було відібрано 121 фотографію (значно більше 50-ти, як планувалося на початку). До голосування у другому турі долучилося 3 912 відвідувачів (IP-адреси). Загальне число переглядів фотографій 63 526 разів!

Оголошуємо імена переможців Всеукраїнського фотоконкурсу «map-Ukraine Шевченкіана»

У номінації «Пам’ятники Кобзареві» найбільшу кількість голосів набрали:

1. Пластуни с. Білі Ослави, Івано-Франківська область – 855 голосів.

2. Пластуни станиці Дніпропетровськ. Гурток займається при дитячій бібліотеці-філії № 13. – 340 голосів.

3. Карабут Юлія і Атамас Олександр, Долинська районна бібліотека для дітей – 311 голосів.

У номінації «Сім’я і Шевченко»:

"1. Пам'ять про місто якого немає". Родина, що мешкає у селі Нагірному Світловодського району Кіровоградської області: Іван, Катерина, Марійка та Даринка, на руках у сестрички, Стеценків та Аліни, Діани, Богдана Костиків – 857 голосів.

2. «Живий для правнуків - для нас». Любов до творчої спадщини Т.Г. Шевченка нам, Анастасії та Поліні Силантьєвим, привила бабуся, а портрет із подріблених дротиків виготовив тато. м.Кривий Ріг - 716 голосів.

3. «Наша Полінка відкрила «Кобзар» , вголос читають Шевченка». Полінка Носова з прабабусею Наталією Полонською. смт Петрове, Кіровоградська область – 426 голосів.

У номінації «Шевченко в школі, в житті…»:

1. Свято, присвячене 200 річчю з дня народження Т.Г.Шевченка у школі №1 м. Херсона – 694 голоси.

2. Біля театру ім. Шевченка в м. Дніпропетровськ. Микита Подгорнов та Віталій Фролов. Пластуни та читачі бібліотеки-філії № 13 – 533 голоси.

3. Коли до мене смуток завітає – візьму до рук Шевченковий «Кобзар»… Шевченківський куточок у СЗОШ № 2. М. Каховка, Херсонська область – 240 голосів.

У номінації «Бібліотеки і Шевченко»:

«То що ж це за книга "Кобзар"? У ньому зупинено час, Безцінний минулого дар, що житиме вічно для нас!». Анастасія Дюкова, 4 роки, маленький читач Устинівської районної бібліотеки для дітей – 218 голосів.

"До мене сьогодні всміхнувся Шевченко з картини, що там на стіні...". Маленький читач Збаразької дитячої бібліотеки. м. Збараж, Тернопільська область – 116 голосів. 

«Мова Українська – то Шевченка слово». Виконуємо поетові заповіти: Не одцурайтеся своєї мови ні в тихі дні,ні в дні громові, ні в дні підступно мовчазні… Каховська районна бібліотека для дітей, Святковий захід до Міжнародного дня рідної мови. Херсонська область – 109 голосів.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

Урочистості з підведення підсумків конкурсу відбудуться в Національній бібліотеці України для дітей у Міжнародний день дитячої книги 2 квітня під час закриття Всеукраїнського Тижня дитячого читання. Цей день у нашій бібліотеці проходитиме під гаслом «Шевченкові рядки переживуть віки!». Фотовиставка конкурсних робіт – переможців та світлин, що набрали велику кількість голосів у першому турі – стане прикрасою цього дня.

Звертаємося до переможців (особливо до тих, хто самостійно розміщував фотографію у соціальних мережах) з проханням: надішліть, будь ласка, повноформатну фотографію для друку на адресу бібліотеки з темою листа «переможець фотоконкурсу». Та додайте короткий опис про себе, або свій колектив (для групових фото), контактний телефон відповідальної особи, найближчу дитячу бібліотеку, на яку будуть передані подарунки.

Призи переможцям від Національної бібліотеки України для дітей і програми «Bibliomist» будуть відправлені у квітні після урочистостей.

Переможці у кожній з чотирьох номінацій отримують такі подарунки:

1 місце: сувенірний рюкзак з логотипом ювілею Т.Г. Шевченка (1), фірмова футболка від програми «Bibliomist» (1), флешка (1), комплект книжок, диск з піснями на поезії Тараса Шевченка, фотографія надрукована форматом А4.

А також публікація у журналі «Однокласник» і передплата на цей журнал на друге півріччя 2014 року!

2 місце: сувенірний рюкзак з логотипом ювілею Т.Г. Шевченка (1), фірмова футболка від програми «Bibliomist» (1), комплект книжок, диск з піснями на поезії Тараса Шевченка, фотографія надрукована форматом А4.

3 місце: комплект книжок, диск з піснями на поезії Тараса Шевченка, фотографія надрукована форматом А4.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей