Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
СУТІНКИ у бібліотеці

Бібліотечні СУТІНКИ – довгоочікуване і бажане свято для найактивніших учасників «Зимових пригод» було таким, як і планували бібліотекарі: загадковим і повним сюрпризів, трохи страшним, але водночас і веселим, з випробуваннями та складними завданнями. Під час виконання завдань перевірялися і моральні якості учасників – готовність допомогти та виручити друзів з біди, віддати за тих, хто опинився на лаві штрафників, аж три ключі, які так важко здобувалися у складних завданнях.

Події вечірньої пригодницької гри були для читачів абсолютним сюрпризом – бібліотекарям суворо заборонялося розголошувати їх заздалегідь. Батькам, які давали письмовий дозвіл на участь своїх дітей у пригодах, і читачам, які виграли такий бажаний квиток, будо відомо лише, що свято проходитиме у закритому режимі з 17 до 19 години без участі дорослих членів сімей – тільки обрані читачі і обрані працівники бібліотеки, які на цей час перетворилися в «людей у чорному». Учасників спочатку здивувала така метаморфоза: їхні улюблені і завжди усміхнені бібліотекарі раптом перетворилися на суворі мовчазні неприступні персонажі, які дають завдання і зовсім не допомагають його виконувати.

Гра розпочалася одразу біля входу. Учасників зустрічали люди в чорному, забирали у них квитки, надягали на руку браслети з надписом СУТІНКИ та розводили у дві різні кімнати – тобто команди формувалися випадковим чином і друзі опинялися по різні боки. Чергові привиди охороняли учасників і не відповідали на жодні запитання. Через 15 хвилин до дітей вийшли супроводжуючі: ключник, а також єдина людина, яка була їм другом і помічником у СУТІНКАХ – лідер-бібліотекар. І гра почалася! Мета – зібрати якомога більше ключів і розкрити таємницю СУТІНОК. За одну годину двом командам гри довелося пройти 13 різноманітних і доволі складних випробувань у різних куточках бібліотеки.

І добре, коли на локацію дозволено вхід усім учасникам, тоді хоч не так страшно і можлива підказка. А коли вхід до кабінету Головного мудреця лише для одного учасника, запитання складні і допомоги немає, а команда чекає, що ти вийдеш з кабінету з ключем??! А ви намагалися знайти за одну хвилину ключ у темній кімнаті при світлі мобільного телефону, коли немає жодної підказки, і ти шукаєш цей ключ на підлозі, а він прикріплений скотчем до стіни?! Не знайшов – на лаву штрафників. І чи захоче викупити тебе команда за три ключі, коли ти не здобув жодного? Як показала гра, не усі впоралися саме з цим випробуванням: одна з команд не захотіла викупити двох своїх штрафників, і добрим бібліотечним привидам довелося викрадати їх з лап охоронців та повертати у гру.


Друга частина гри проходила в актовій залі після того, як команди пройшли свої маршрути, зібрали усі можливі ключі та відгадали пароль, який відчинив їм двері до актової зали. Пароль до речі був нескладний, а підказки були і на локаціях, і на стінах бібліотеки: «Розшукується Андрій Кокотюха!», але хвилин п’ять усі нервували, доки не почули відповідь Стража брами: «Пароль вірний, вхід дозволено!».

На запрошення бібліотеки письменник Андрій Кокотюха став спеціальним гостем СУТІНОК – загадковим незнайомцем, якого розшукували читачі, які ще не читали його книг, і бажаним гостем для прихильників його творчості. Інтерв’ю з письменником завершилося зйомками відеоінтерв’ю. Ми щиро вдячні цьому прекрасному письменику, який погодився підтримати умови гри та чудово вжився в образ. Гадаємо, що усі діти, які слухали пана Андрія, прочитають його книги.

Рівно о 19-00 за дітьми прийшли батьки, і ніхто з них, з учасників гри, і майже ніхто з бібліотекарів не знав, що за дверима на всіх очікував ще один грандіозний сюрприз – вогняне фаєр- шоу! «Киевский огненный театр» влаштував такий яскравий фінал бібліотечних пригод, за що їм щиро вдячні читачі, бібліотекарі, а також мешканці вулиці Баумана. Їх завчасно попередили про вогняне шоу і запросили на свято. Батьки радо відгукнулися і прийшли на феєрію вогню зі своїми маленькими дітками.


Колектив Національної бібліотеки України для дітей сподівається, що фінал СУТІНОК додав тепла і світла до нашого життя, сповненого тривог і трагічних переживань…

Більше фото та відео дивіться на сторінках бібліотеки вКонтакті та у Facebook


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей