Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Музичний калейдоскоп «У світі пісню і танцю» в межах Тижня культури Індії


21 квітня відвідувачі Національної бібліотеки України для дітей пізнавали культуру Індії. Феєричне свято, проведене спільно з Посольством Республіки Індія в Україні відкрило таємницю семи стилів класичного індійського танцю та повідало історію дарування квітів, веселощів та поклоніння богові Шива – цареві танцю в індуїстських віруваннях.

Танець є невід’ємною частиною культурної спадщини Індії, у ньому поєднуються минуле і сьогодення. У класичному індійському танці використовують незвичні пози ніг, які називають «араманді», та «мудри» — спеціальні жести, мову пальців. Кожна поза танцю перетворюється на чіткий геометричний малюнок. Систему міміки і жестів індійського танцю описано у спеціальних трактатах, де передбачено 13 рухів голови, 7 рухів брів, 6 рухів носа, 36 різноманітних поглядів. Музика підкреслює його магічне ритуальне значення: пульсуючі та чаруючі ритми передають рух Всесвіту. Традиційний одяг і прикраси є невід’ємною частиною образу індійського танцюриста.

Тиждень культури Індії продовжується… На гостей бібліотеки чекає ще багато відкриттів чарівної країни.




 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей