Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Все про книжку

Другий тиждень липня (6-10 липня) БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА відбувся під назвою «Все про книжку». Тему тижня розкривав комплекс відділів: відділ довідково-інформаційного обслуговування, науково-бібліографічний відділ, відділ організації, зберігання та реставрації фондів, науково-методичний відділ та відділ рідкісних та цінних видань. Отож діти дізнались про те, як книжка крокує до читача, як вона знаходить своє місце на полиці, яку роль на сторінках дитячої книжки відіграють книжкові ілюстрації, як над їх створенням працюють художники-графіки. А ще дітям розповіли про таку цікаву і важливу бібліотечну професію як бібліограф, про роботу бібліографічних відділів, які допомагають читачам орієнтуватися у безмежному книжковому морі інформації, укладають посібники для юних читачів: традиційні друковані видання, а також електронні інтерактивні ресурси. Зокрема, діти ознайомились з рекомендаційними посібниками «На веселковому острові Костянтина Лавра», «Барвисті плеса творчості художника Олексія Міщенка», «Парад майстрів». А під час презентацій електронних ресурсів «Від папіруса до книги» (короткий екскурс в історію книги), «Пригоди книжки» (структура, художнє оформлення книги), «Бібліотека - дім твоїх друзів» (знайомство з бібліотекою, правила користування книгою) виконували різні ігрові завдання.

Традиційно кожний день тижня починався з читання художніх та пізнавальних творів. В один із таких днів були прочитані та прослухані у авторському виконанні оповідання, вірші, нариси з електронного ресурсу «КЛЮЧ» та «Почитайко».

Під час тижня бібліотекарі проявили свої творчі здібності і провели багато майстер-класів з виготовлення саморобок з гофрованого кольорового паперу, тканини, оригамі, аквагриму та створили книжку-саморобку.

Після інтелектуальних та творчих занять, діти мали змогу вихлюпнути свою енергію в іграх-руханках, танцювальних хвилинках. Учасникам бібліотечного літа також сподобалися ігри та розваги, проведені вожатими-волонтерами з дитячого табору «Двіжок» .

Завершився тиждень захоплюючими екскурсіями до книгосховища та відділу рідкісних та цінних видань. Маленькі користувачі дізналися де живе півмільйона книг, ознайомилися з унікальними колекціями дитячих книг XIX–початку XX ст., побачили найрідкіснішу, найстарішу, найменшу, найбільшу, найважчу, найоригінальнішу та найсучаснішу книжку, гортали сторінки мудрих книг.

Читачі обмінялися враженнями про почуте та побачене під час солодких книжкових посиденьок «Бібліотека – дім твоїх друзів».



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей