Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День Захисника України

Згідно з указом Президента України з 2014 року 14 жовтня в Україні відзначається День захисника України. Національна бібліотека України для дітей до цього дня влаштувала величезне сімейне свято у Павлівському садку – вперше для жителів центральної частини столиці.

Ведучі свята нагадали гостям про традиції цього дня: в цей день всі українці святкують свято Покрови, яке несе у собі багато традицій. Покрова — це образ Пресвятої Богородиці, яка піклується про сім’ю, шлюб, здоров’я та благополуччя родини, яка заступиться і допоможе в важкі хвилини життя. Впродовж століть в Україні свято Покрови було ще й святом козаків та має другу назву - Козацька Покрова, тому 14 жовтня оголошено Днем українського козацтва. Починаючи з цього року в цей день вся Україна вшановує своїх захисників, які захищали рідну землю у ХХ столітті і продовжують боронити її сьогодні. З побажаннями миру, злагоди до гостей звернулися співорганізатори свята: Народний депутат України, голова благодійного фонду «Рідна країна» Томенко Микола Володимирович, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Гордієнко Алла Іванівна, голова правління ГО «Муніципальна ліга Києва» Федоренко Олександр Вікторович

Розпочалася святкова програма концертом, участь в якому взяли колишні читачі бібліотеки, талановиті музиканти, співаки Давид Сардар і Надія Шамаріна, працівник книгозбірні, режисер театру-студії «Вподобайка» Євген Грабовський.

Традиційно такі великі свята бібліотека проводить у вихідний день, щоб відвідати його можна було усією родиною, і програма свята враховує інтереси маленьких і дорослих відвідувачів. Цього разу у різних куточках парку для дітей організували три майстер-класи, на яких під керівництвом бібліотекаря можна було зробити собі ляльку-бажанку у техніці мотанки, яскравий браслетик зі стрічок, або патріотичний браслет. За останнім столиком були помічені не лише діти, а й мами, бабусі, і навіть тата.


Активно працював виїзний Книжковий кіоск, де бібліотекар-консультант розповідала дітям і батькам про нові дитячі книжки з фонду бібліотеки, про сервіси і послуги головної дитячої книгозбірні, про клуби, гуртки, читацькі об’єднання. На заняттях одного з таких гуртків – «Бібліо-АРТ майстерні» - учасники зробили сувеніри, обереги для благодійної виставки-ярмарку «Допомога єднає». Тому гості свята змогли взяти участь у безпрограшній лотереї та виграти один з сувенірів. Бажаючих було багато, і завдячуючи їх благодійності, зібрано більше 900 гривень, які будуть передані дитячій лікарні «Охматдит». Відділ мистецтв бібліотеки привіз на свято караоке, для того щоб свято було веселим і співочим.


Юні художники з радістю розмальовували крейдою увесь сквер, а дорослі визначали кращий малюнок. А самих дітей теж розмалювали – куточок аква-гриму невпинно й активно працював протягом усього свята.

Бібліотекарі проводили веселі конкурси для дітей, але не забули й дорослих. Улюбленці наших читачів та неодмінні учасники усіх свят за межами книгозбірні – лялькова дівчинка НБУшка, мультяшна Зебра – допомагали залучати учасників до конкурсів і завзято змагалися у різних командах.



Смачним фіналом цього насиченого святкового дня стало пригощання справжнім козацьким кулішем. З самісінького ранку, поки у парку вирувало свято, на двох вогнищах у величезних казанах дві команди бібліотечних кашоварів чаклували, куховарили, готуючи запашний та наваристий куліш – причому кожна команда готувала за своїм рецептом. Тож куліші вийшли абсолютно різні, але обидва були дуже смачні, про що розповідали вдячні учасники і гості, які встигли посмакувати страву з обох казанів!


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей