Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Осінні сімейні свята для киян з бібліотекою та НБУшкою

Дівчинка НБУшка – ляльковий талісман нашої бібліотеки – цими сонячними осінніми днями була помічена у різних куточках Києва. В суботу зранку вона знайомилася з дітлахами на Троєщині, а вже по обіді розповідала про бібліотеку відвідувачам парку імені Пушкіна. А чому б ні? Треба ж шукати нових читачів та поціновувачів книжок по всьому місту. Адже жителі мікрорайону Нивки добре знають і цю усміхнену ляльку, яка у дітей асоціюється з бібліотекою, та й добре знають свою улюблену дитячу бібліотеку, що так майстерно проводить сімейні свята на відкритих майданчиках.

Тож і вирішила Бібліотека вийти за межі свого району та, на запрошення друзів і партнерів, приєдналася до осінніх етнофестивалів «Київ - серце України», що проходили у різних куточках міста за сприяння благодійного фонду «Рідна країна» Миколи Томенка, «Муніципальної ліги Києва» та його очільника Олександра Федоренка; а також свята осені на Троєщині, що влаштували спільно з давніми партнерами за соціальними проектами в підтримку читання – комунальним підприємством «Київпастранс».


Тому ляльковий талісман Національної бібліотеки України для дітей – НБУшка спілкувалася з дітками і батьками у сквері на Троєщині, у парку імені Пушкіна. Виявилося, що жителі Шулявки добре знають нашу книгозбірню - ще б пак, влітку бібліотекарі неодноразово влаштовували різноманітні майстер-класи на АРТ-пікніку Слави Фролової у парку Пушкіна. На жаль, більшість мешканців Троєщини не чули про нашу бібліотеку. Та ми переконані, що після свят, які в суботу влаштували співорганізатори і у сквері, і у парку, всі добре запам’ятали, де шукати таку цікаву і незвичайну бібліотеку, працівники якої вміють все! Ну майже все – без перебільшень: вміють співати – і виконали зі сцени прекрасні українські народні та авторські пісні, танцюють і можуть влаштувати масовий танцювальний флешмоб.


Дитячі бібліотекарі багато читають і можуть розповісти про нові дитячі книжки так цікаво, що їх одразу хочеться прочитати! Вигадують веселі конкурси, проводять їх з дітками, але можуть провести конкурси і для дорослих.


Власноруч роблять гарні сувеніри, прикраси, обереги і навчають цьому дітей. Так, в суботу робили патріотичні браслети і різнокольорові браслетики з яскравих стрічок, а на благодійному ярмарку розігрували у безпрограшну лотерею вироби учасників бібліотечного гуртка «Бібліо-АРТ майстерня». Вміють малювати та розмалювати аква-гримом дитячі обличчя за їхнім бажанням – котиками-песиками або патріотичними жовто-блакитними сердечками. А якщо діти бажають малювати самостійно – видадуть крейди кожному і влаштують конкурс дитячих малюнків.


А ще – можуть зварити такий смачний козацький куліш, що позаздрять навіть справжні козаки! І кулішу цього приготують стільки, що вистачить усім відвідувачам свята. Ось такі вони, дитячі бібліотекарі – вигадливі, талановиті, майстри на усі руки. А якщо їм допомагають друзі - влаштовують ось такі масштабні незабутні сімейні свята, які приводять до бібліотеки нових читачів.



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей