Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Диво калинове, рідна наша мова

      Шостак Л. Про цікаве навкруги : в акровіршах та загадках-добавлянках / Л. Шостак ; іл. С. Міхно. – Київ : Дніпро, 2022. – 57, [2] c. : іл.

      Вірші, які склали збірочку, розкажуть тобі про все те, що тебе оточує: про зачаровану красу кожної пори року, природні явища, тварин, птахів, рослини. Вірші не прості, в них містяться зашифровані слова, які треба відгадати. Нумо, рушай, бери книжку і шукай!


      Фалькович Г. Абу Каракамбада / Г. Фалькович ; намал. С. Томіленко. Колискова для Мішелі / Г. Фалькович ; намал. С. Томіленко. – Харків : Крокус, 2022. – 29, [1], 28, [2] с. зустріч. паг. : іл. – книжка-перекрутка.

      Колискові у цій збірочці написані з великою любов’ю до дітей. Вони мелодійні, їх хочеться проспівати. А ще колискові заколишуть, заспокоять дитину, нададуть відчуття безпеки і захищеності, немов перенесуть немовля у безпечне місце «Ти не там, ти не там, ти не там…». Це збірочка-перекрутка, якщо перевернути книжечку, то з іншого боку надруковані напрочуд веселі життєствердні ігрові вірші, що стовідсотково піднімуть дитині настрій.

      «Абу Каракамбада – бу-ба-да:
      Життя це насолода, приваба і принада,
      І усмішка, і мрія молода!».

       Кобзарева абетка / [авт. віршів Т. Шевченко] ; упоряд. Г. Наконечна ; іл. О. Карпіної. — Київ : Фастбінд Україна, 2019. — 48 с. : іл.

       У книжці зібрано уривки віршів Тараса Григоровича Шевченка для кожної літери абетки. А прикрашають вірші яскраві ілюстрації відомої художниці Олени Карпіної. Деякі картинки оживають, якщо ти їх переглядати за допомогою спеціального додатку на телефоні.


       Савка М. Родинна абетка / М. Савка ; намал. В. Штанко. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – [69] с. : іл.

       У цій абетці всі віршики розповідають про все те, що оточує дитину з народження – про ангела-охоронця, матусю, дідуся, сусідку Ельвіру, Україну, щастя, хутір тощо. Кожен вірш присвячений буквиці - літері розписаній орнаментом, а ще яскравими малюнками відомого ілюстратора Володимира Штанка.


Склади пазл "Родинна абетка"


       Фалькович Г. Шалахмонеси : вірші для дітей / Фалькович Григорій Аврамович ; Центр досліджень історії та культури Східноєвропейського Єврейства ; худож. Пінхас (Павло) Фішель. – Київ : Дух і Літера, 2016. – 47 c. : іл.

       До цієї збірочки увійшли веселі, дотепні, повчальні та несподівані вірші, які написані єврейсько-українською, або українсько-єврейською мовою. Віршики прикрашені ілюстраціями. Кожний малюнок – це художнє осмислення та переосмислення тексту. У кожній ілюстації має поєднання багатовікої єврейської традиції та сучасних українських реалій.


Склади пазл "Шалахмонеси"


       Качан А. Гуляє парус на Лимані : лірика, ігр. поезія для юних читачів / А. Качан ; Я. Кернер-Вернер. – Київ : ФОП Зеленський В. Л., 2016. – 159 с. : іл.

       Збірка вишуканої поезії від видатного сучасного українського поета, лауреата літературно-мистецьких премій ім. Л. Українки, «Джури» В. Рутківського. З його віршами ти вже напевно, знайомий, так як багато його творів друкують у хрестоматіях та різних збірках. У цій книзі, окрім віршів про море і степ, ти знайдеш ще й цікаві зразки ігрової поезії та етнопоезії.



       Бедрик Ю. Снюсь-нюсь-нюсь : вірші для дітей / Ю. Бедрик ; худож. А. Віліщук. – Київ : Фонтан казок, 2015. – 48 с. : іл. – (Добрі вірші).

       У цих віршиках багато мовних ігор, гумору й логічних парадоксів. Видання також приваблює оригінальним оформленням художниці Аліни Віліщук.


Склади пазл "Снюсь-нюсь-нюсь"

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10.04.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей