Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Історія світу

      Тьорнер Т. Це наш світ : від Аляски до Амазонки : познайомся з 20 дітками такими, як ти! / Т. Тьорнер ; пер. з англ. О. Назарова ; іл. О. Джилянд. – Харків : Ранок, 2022. – 48 с. : іл. – (Серія «Ми і наш світ»).

      Усі ми люди, але всі ми живемо по-різному. У цій книзі ти зможеш знайти інформацію про те, як живуть маленькі мешканці у різних куточках нашої планети, які труднощі вони щоденно долають. Одні живуть високо у горах, наприклад у Каппадокії, центральному місті Туреччини, і їздять до школи підвісною дорогою. Інші мешкають у селищах, таких як Сундарбан (Бангладеш), яке знаходиться на острові, де джунглі зустрічаються з морем, і ростуть мангрові ліси. Та все ж таки переважна більшість людей у світі живуть у містах. А ще є такі народи, які не мають постійного місця проживання, вони кочують із місця на місце разом із худобою і усім майном, так робили їхні пращури.





      Чуб Н. Арчі у Великій Британії / Н. Чуб ; худож. Масляк І. В., Морозова І. А. — Харків : Ранок : ABC Story, 2020. – [28] с. : іл. — (Навколо світу з Арчі).

      Мандруючи сторінками книжки разом із песиком Арчі та кішкою Джейн, ти побуваєш у Великій Британії – країні, що має давню історію та цікаві традиції. Першим пунктом подорожі, звичайно, буде Лондон – столиця Великої Британії. Ти дізнаєшся, яке у Лондоні метро, яку довжину має Тауерський міст через річку Темзу, де знаходиться відомий Гайд-парк. Джейн розповість про відому археологічну пам’ятку Стоунхендж, англійське меню та назве країни, що входять до складу Великої Британії, а також інші цікавинки про цю країну.


       Резніченко Л. Динозаври : енциклопедія / Л. Резніченко ; худож. О. Станілевич. – Харків : Пегас, 2017. – 64 с. : іл.

       А чи знаєш ти: що мезозойська ера почалася 230 млн. років тому й увійшла в історію як епоха рептилій? А що ділилася вона на три періоди: Тріасовий період, юрський період, крейдяний період? Що за способом життя науковці поділяють рептилії того часу на 2 види – тераподи, або звіроноги та зауроподи, або ящероногі? Все про динозаврів ти дізнаєшся із цієї книжечки. Наведені тут відомості ґрунтуються на свідченнях, зібраних науковцями в результаті експедиційних досліджень на територіях Монголії, Китаю, Казахстану, Середньої Азії, Америки та Німеччини.


       Юай Р. Більше ніж історія : оповідання для дітей з історії та географії / текст Роз Юай ; іл. В. Мазаренті – Харків : Віват, 2015. – 96 с. : іл.

       Зміст книжки подано у вигляді коротеньких повчальних веселих оповідань з фрагментами історії та географії. Кожну розповідь доповнює яскрава ілюстрація та коротенький віршик за темою..




       Велика дитяча енциклопедія. – Київ : Махаон-Україна, 2014. – 335 с. : іл.

       Таємниці природи, історичні події, винаходи та відкриття, легендарні постаті – про все це розповідає енциклопедія. Короткі та змістовні статті, написані легко й захоплююче, прикрашені кольоровими ілюстраціями.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 08.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей