Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Сімейні НЕпосиденьки «Поки всі у бібліотеці»


Святий Миколай цього року був дуже щедрим до читачів Національної бібліотеки України для дітей: тричі влаштовував для них свято! У неділю 20 грудня свято було не лише для маленьких читачів, а й сімейне! Тож бібліотека була переповнена дітьми різного віку – від немовлят до підлітків, і дорослими – татами і мамами. Бабусі з дідусями теж прийшли подивитися на своїх онуків та привітати їх з читацькими успіхами. А за успіхи у читацькій справі в нашій бібліотеці можна навіть стати Зіркою і потрапити на Алею Зірок Читання.


Саме з цієї важливої події розпочався сімейний вікенд. Найактивніші читачі дошкільного та молодшого віку упродовж року заробляли собі бали не лише читанням, а й добрими справами, творчими проектами, а влітку – волонтерством у літературному дворику бібліотеки. Тож вчора ще п’ять читацьких імен додалося до п’яти перших зірочок під час урочистої церемонії на Алеї Зірок: Юля Пшенична (6 р.), Катя Герус (10 р.), Ігор Дида (8 р.), Віктор Венгер (10 р.), Костеріна Оксана (9 р.).



Відкривали нові зірки почесні гості свята: Сергій Пантюк – письменник, журналіст, видавець, громадський діяч, Юлія Скора – представник видавництва "Віват", Корань Андрій – помічник народного депутата, лідера громадського об’єднання "Рідні Нивки" Костянтина Ялового, а також господиня Бібліотеки, її генеральний директор Алла Гордієнко. Алла Іванівна відкрила урочисту церемонію, подякувала батькам за те, що приводять своїх діток до бібліотеки і разом з бібліотекарями роблять важливу справу – плекають любов до книги і читання.

Продовжилося свято сімейним квестом, в якому змогли взяти участь усі, хто може доволі швидко переміщуватися відділами бібліотеки та розшукувати загублені малодосвідченим кур’єром книжки, які не пройшли обов’язкові процеси каталогізування і не потрапили до електронного каталогу (такою була історія для учасників квесту, щоб спонукати їх розшукати якомога більше книжок). Але наші читачі так люблять книжки, квести і бібліотеку, що для мотивації їм не потрібні жодні гостросюжетні історії. Тож шукати книжки відправилися чотири кольорові команди (за кольором браслетів отриманих при реєстрації). Кожна складалася з 20 дітей і дорослих, тому що і завдання на дванадцяти локаціях були різного ступеню складності.







А в цей час, коли непосидючі бігали бібліотекою і виконували завдання, найменші і найдоросліші читачі слухали казочки у кімнаті Казок.

Командам сімейного квесту знадобилася майже година, щоб оббігати усі відділи бібліотеки, виконати усі завдання, знайти всі-всі-всі загублені кур’єром книжки і фінішувати в актовій залі та отримати невеличкі подарунки.

Наприкінці цього насиченого дня Святий Миколай зі своїми помічниками ангелами оголосив найголовніший і дуже очікуваний подарунок – ЦИРК. Цирковий ГАЛА-концерт на велику кількість замовлень наших читачів та їхніх батьків привезли до бібліотеки в неділю. Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв підготувала виступ з різних жанрів, які упродовж цього року демонструвалися на сцені бібліотеки в рамках ярмарку циркових професій «Цирк запалює вогні». Аплодисменти і сміх в залі не замовкали – це й зрозуміло, адже цирк люблять і маленькі, і дорослі…




За таку віддану і плідну співпрацю, за свято, яке щомісяця дарували викладачі і студенти різних циркових жанрів, генеральний директор Бібліотеки Гордієнко А.І. вручила Подяку ректорові Академії Корнієнку В.В., а також пам’ятну медаль Національної бібліотеки України для дітей «Серце віддаю дітям».

Facebook - фоторепортаж

VK - фоторепортаж

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей