Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Брейн-ринг «Мово наша, дзвонкова кринице!»

МОВА—ІСТОРІЯ—КУЛЬТУРА — це три чинники, які творять українську націю. Усі ми повинні пам’ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас, його ми не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. І багатство це – наша рідна мова.

18 лютого напередодні Міжнародного дня рідної мови, який відзначають усі народи світу та кожна освічена людина, у Національній бібліотеці України для дітей відбувся брейн-ринг «Мово наша, дзвонкова кринице!». У знанні саме рідної мови – української – взяли участь учні 7-х класів гімназії № 172 «Нивки», школи № 163 імені М. Кирпоноса, гімназії-інтернату «Дитяча інженерна академія». А змагалися команди у різноманітних конкурсах, відповідали на безліч запитань з історії української мови, фонетики, орфографії, лексикології, морфології; згадали про видатних мовознавців; демонстрували своє вміння говорити українською. Звичайно ж, не обійшлося свято без конкурсу вболівальників, завданням яких було якомога точніше і без помилок повторити українські скоромовки.

Гарним доповненням заходу стала тематична книжкова виставка «Мово українська, гордосте моя!», а окрасою — виступи вокальної студії «Веселі нотки» Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району міста Києва (керівник Наталя Вікторівна Нєкрасова) та Дмитра Мартиненка (гімназія-інтернат «Дитяча інженерна академія»).

Насамкінець підбили підсумки змагання та визначили переможців, які отримали Грамоти, книжки та солодощі.

У глядацькій залі та на сцені вирували справжні емоції, і перемогу виборола команда школи № 163 імені М. Кирпоноса. Вітаємо переможців та бажаємо творчих злетів.

На святі рідної мови у бібліотеці всі присутні ще раз переконалися, що мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. А говорити українською – це сучасно, це модно. Бо чого ж варті ми у світі без рідної мови?! Вона є скарбницею народних, духовних надбань, оберегом наших традицій і звичаїв, запорукою інтелектуального розвитку і поступу в загальнолюдському житті.



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей