Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Тисяча журавликів Садако» – завершення японсько-українського проекту «Мир на крилах» у бібліотеках України для дітей

11 березня 2016 року у роковини Великого східнояпонського землетрусу, одним із наслідків якого стала аварія на АЕС «Фукусіма-1», у Національній бібліотеці України відбулося завершення японсько-українського проекту «Мир на крилах».

Почесними гостями заходу були аташе з питань культури Посольства Японії в Україні Танджі Хідеюкі та директор Українсько-Японського Центру НТУУ КПІ Юрій Кушнарьов.

Проект «Мир на крилах» присвячений пам’яті всіх загиблих у трьох атомних катастрофах на планеті: Хіросіма (1945 рік), Чорнобильська катастрофа (1986 рік) та Фукусіма-1 (2011 рік). Захід було розпочато хвилиною мовчання за всіма, хто постраждав і продовжує зазнавати шкідливої дії радіації.

Почесний гість, Юрій Кушнарьов, працював у Посольстві України в Японії у той час, коли відбулися вибухи на АЕС Фукусіма-1. Тому він з усією відвертістю розповів про події в Японії усім присутнім. Мовчання та співпереживання відразу запанувало в атмосфері залу.

Найвідомішою в Японії українкою є Наталія Гудзій – українська професійна співачка-бандуристка. Саме вона започаткувала проект «Мир на крилах», відвідавши родичів Садако Сасакі. Метою японсько-українського проекту передбачено обмін між українськими та японськими школярами паперовими журавликами, з побажаннями миру на їхніх крилах. Завершить проект передача журавлика Україні, власноруч зробленого Садако Сасакі.

Всім учасникам заходу разом із почесними гостями було запропоновано долучитися до заходу «Мир на крилах» і власноруч зробити журавлика з побажаннями миру та добробуту двом країнам – Україні та Японії, які разом переживають трагічний досвід радіоактивного опромінення.

Тисяча журавликів прилетіло з бібліотек України для дітей: із регіонів, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС та з прифронтових областей.

З Київської обласної бібліотеки для дітей

З Житомирської обласної бібліотеки для дітей

З Рівненської обласної бібліотеки для дітей

З Черкаської обласної бібліотеки для дітей

З Чернігівської обласної бібліотеки для дітей імені Миколи Островського

З Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

З Харківської обласної бібліотеки для дітей

В урочистій атмосфері на сцені Національної бібліотеки України для дітей генеральний директор бібліотеки Алла Іванівна Гордієнко передала тисячу журавликів директору Українсько-Японського Центру НТУУ КПІ Юрію Кушнарьову, а він у свою чергу передав їх аташе з питань культури Посольства Японії в Україні Танджі Хідеюкі.


Дякуємо студентам Київського національного університету культури і мистецтв та танцювальному колективу «Барвіночок».



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей