Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День Польщі

     19 травня 2016 року у відділі документів іноземними мовами в рамках реалізації програми «Культурне намисто світу», відбулася країнознавча зустріч — «День Польщі», на яку завітали гості — експерт з організаційних питань Польського інституту у Києві Ксенія Харченко та Олена Дехтяр, представник Спілки поляків м. Києва. А зустріч ми присвятили нашій близькій сусідці — Польщі. Як і українці, поляки зберігають, плекають та відроджують національні традиції своїх пращурів, при цьому постійно рухаючись уперед, стаючи сучасною та розвинутою державою. Але незважаючи на те, що Польща для українців близька країна, вона таїть ще багато цікавих і невідомих сторінок.



     З кожним роком усе більше дітей активно вивчають польську мову і навчаються у польських ВНЗ. На зустріч були запрошені школярі київської спеціалізованої гімназії №154. Пані Олена Дехтяр розказала дітям про систему освіти у Польщі, цікаві проекти Спілки поляків для українських школярів, вимоги для вступу до польських гімназій, та відповіла на численні запитання. Своїми враженням поділилася й пані Ксенія Харченко, а також прочитала уривки польською мовою зі своїх улюблених оповідань для дітей Яна Твардовського.



      Діти також взяли участь у вікторині «Що ти знаєш про Польщу?». А приємною несподіванкою для них були дуже гарні подарунки від Польського інституту у Києві, — книжки польських письменників та буклети від Спілки поляків м. Києва.



     На завершення заходу школярі заспівали гімн Польщі «Мазурка Домбровського». Зустріч була цікавою, діти дізналися багато нового про Польщу, переглянули мультфільм про її державні символи, та фільм про її краєвиди. На добру пам'ять про захід діти сфотографувалися з гостями.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей