Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Чарівник Країни ОЗ

     20 травня у Національній бібліотеці України для дітей відбувся літературний квест, присвячений 160-річчю від дня народження Френка Баума, американського дитячого письменника, автора серії казок про Країну Оз.




     Відповідаючи на запитання вікторини, діти пригадали про неймовірні пригоди дівчинки Дороті та її песика Тото. Опинившись у казковій Країні Оз, головні герої повісті потрапляють у вир карколомних подій і за допомогою своїх вірних друзів — Страшили, Лякливого Лева та Бляшаного Лісоруба — долають усі перешкоди на своєму шляху.

      Учні 5 класу спеціалізованої школи № 200 ім. Василя Стуса дізналися багато цікавих фактів про написання книги. Зокрема, що образ Бляшаного Лісоруба виник, коли Френк Баум працював у господарському магазині. Він одним із перших почав чудернацьки оформлювати вітрини. Баум не просто виставляв у вікнах відра, каструлі і пательні, але й робив із них бляшану людину. ЇЇ голову прикрашала велика лійка, а замість рук були прикріплені дві сокири на довгих держаках, якими користуються лісоруби.

     Образ Страшили виник також не випадково. У дитинстві вразливому хлопчикові, який жив серед нескінченних ферм штату Нью-Йорк, часто снилися кошмари, в яких його наздоганяло городнє опудало, що зіскочило з жердини. І в дорослому віці Френк Баум захотів позбавити дітей від цього страху. Його Страшило миле і невинне створіння на світі.

      Згодом діти із задоволенням переглянули уривок мовою оригіналу із добре відомої екранізації фільму «The Wizard of OZ» 1939 року.



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей