Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Магічне слово «ЧИТАННЯ»

     Минув перший липневий тиждень нашого Бібліотечного літа-2016. До речі, чи помітили наші читачі, що кожні сім днів у літературному дворику працюють різні бібліотекарі? А це тому, що кожен тиждень готують різні відділи бібліотеки. Наприклад, за цей період відповідали бібліотекарі, що зазвичай працюють не з читачами, а з книжками. Вони підготували таку насичену й інформативну програму, що і діти, і батьки були дуже вражені.

     У перші два дні тижня юні відвідувачі ознайомилися з умовами роботи над проектом «Персона Ґрата», читали оповіді про визначних українців із серії книг «Життя видатних дітей», дізналися багато цікавих фактів з історії України та витоків української писемності. Завзято і весело пройшли майстер-класи з виготовлення листівки у форматі 3D та в’язання гачком підставок під чашки, творча година «Ілюструємо книжку». Багато позитиву діти отримали від рухливих ігор, які провів волонтер Богдан, співробітник Першого національного каналу телебачення.



     А в середу був День англійської мови! Діти читали твори англомовних письменників, складали пазли за казками Уолта Діснея, стали учасниками пізнавальних ігор, екзаменаційної вікторини «Чи знаєш ти англійську?». Виявилося, що знають! Та ще й добре! Пізнавальною як для знавців, так і для «чайників» англійської була екскурсія до відділу документів іноземними мовами, яка завершилася переглядом мультфільмів – теж англійською.


     У четвер у Літньому дворику відбувалося справжнє веселе, галасливе дійство. У гості завітала бабуся Люся, яка читала дітям книжки свого дитинства та ще й роздавала пиріжки. Продовжила день бібліотекар із театралізованими іграми, присвяченими святу Івана Купала. Команда на чолі з Мавкою потрапила до Казкового лісу, де блукали хащами та дізналися, як налякати русалку за допомогою полину. Учасники водили хоровод із магічним заклинанням, власноруч зробили квітки папороті та прикрасили ними Купальське дерево. Діти з великим інтересом ознайомилися з книжковою виставкою «Святкуємо Івана Купала». А далі … Учасниця шоу «Зважені та щасливі» Наталя провела рухливо-інформаційну годину здоров’я, під час якої ознайомила дітей із правилами здорового харчування. Розгадавши вікторину «Формула здоров’я», діти отримали корисні поради та подарунки.


     Останній день Тижня став справжнім ігролендом. Діти грали у давно забуті ігри. Дізнавалися про історію їх виникнення, особливості ігор народів світу, що таке анаграма, де батьківщина кросворду, і що це за така цікава гра під назвою «балда», перуанська гра –«калабаза» та індійська – «кабарді». Усі із задоволенням грали в рухливі ігри. Особливо дітям сподобалася гра «вовчий хвіст». Ігрова мандрівка продовжилася в Інтернет-центрі. Не всі знали, що на сайті НБУ для дітей є сторінка «Розвивальний ігротренінг» (http://learningapps.org/user/nbkidskiev), де можна перевірити свої інтелектуальні здібності. Отож і перевірили, і отримали величезне задоволення!

     А завершився останній день цього тижня квестом – «пошуком літературних скарбів», підказками до якого були СМС-повідомлення від літературних героїв та предмети з казок, схованих у торбинках. Учасники блискавично розгадали усі завдання і склали магічне слово «ЧИТАННЯ». Отже, Літній дворик був і пізнавальним, і творчим, і розважальним.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей